perjantai 31. joulukuuta 2010

Vuosi 2010

Tammikuussa meillä oli kotona jo 1 kk:n ikäinen ihme ja tavallaan ei osannut enää edes ajatella aikaa ennen häntä. Kaikki oli juuri niin kuin pitikin. Ja juuri hänen meidän tulikin saada! Tammikuussa suunnittelin ja odotin kovasti ristiäisiä. Alkukuusta kärsin aika kovasta flunssasta ja kun se helpotti, rajoitti pakkaset ulkoilua.


1 kk

Helmikuussa iski muuttokuume ja aloimme katsella asuntoja ja miettiä oman kerrostalokaksion myymistä. Miete sai ristiäisissä nimekseen Mimosa Säde Sofia. Hän aloitti muskarin 2 kk:n iässä♥


2 kk

Maaliskuussa Miete löysi varpaansa ja alkoi päristellä. Minä laittelin asuntoa myyntikuntoon. "Muistan ajan jolloin kauhistelin, jos elämä olisi sitä, että mies tulee töistä kotiin ja minä selitän, mitä vaipoista on löytynyt tänään. No, niinhän se vähän menee. Silti elämä on paljon sisältörikkaampaa kuin aikoihin!"  pohdiskelin blogissani.


3 kk

Huhtikuussa Miete nauroi ensimmäistä kertaa ääneen ja alkoi pikkuhiljaa maistella kiinteitä ruokia, luumua ja perunaa. "...onni ja rakkaus on niin suurta, että ihan pienet arkisenkauniit hetketkin saavat toisinaan kyyneleet nousemaan silmiin", minä kirjoitin.


4 kk

Toukokuussa oli ensimmäinen äitienpäiväni. Suomeen iski loppukuusta ihan käsittömätön helleaalto, jolle ei loppua näkynyt (no nyt alkaa jo vähän helpottaa;)) ja sain vihdoin ottaa käyttöön kaikki pikkuprinsessan ihanat kesävaatteet joita olin jo raskausaikana runsaasti haalinut. Illanvirkku pikkusirkku alkoi aikaistaa nukkumaanmenoaan sinne kahdeksan-yhdeksän väliin.


5 kk

Kesäkuussa rauhallinen tyttömme lähti liikkeelle, kierimällä. Mamma oli elämänsä kunnossa upean Jutta-dieetin ansiosta (ja joutuu aloittamaan pian taas saman dieetin, koska tuo kunto on enää vain laiha muisto!). Kesäkuussa muutimme uuteen kotiin ja minulla oli maailman suloisin puolivuotias tytär♥


6 kk

Heinäkuussa oli kuuma! Miete pääsi järviveteen uiskentelemaan ja viihtyi pihakeinussa. Tuohon aikaan tyttö pyöritteli jatkuvasti ranteitaan: kädet nyrkkiin ja ranne pyörimään. Mulla on ihan ikävä sitä näkyä! Neidin puheenpälpätys ilahdutti meitä vanhempia usein, ja kyllä sieltä tunnistettaviakin sanoja jo tuli. Itse olin kuulevinani useinkin sanan "äiti".


7 kk

Elokuun alussa oli ensimmäinen ulkomaanmatkamme Turkkiin kummitädin kanssa. Sillä matkalla Miete oppi, kuinka noustaan istumaan. Toinen kummitäti toi Mietteelle Teletappi-DVD:n mikä on suosikkikatseltavaa yhä edelleen.


8 kk

Syyskuussa aloiteltiin pottaharjoitukset, jotka tuottivatkin hyvin pian tulosta. Miete nukkui jo omassa huoneessa pinnasängyssään ja yöt sujuivat vaihtelevalla menestyksellä. Taputeltiin kovasti käsiä yhteen.


9 kk

Lokakuussa Miete oppi antamaan pusun ja herkutteli rusinoilla. Tytölle ostettiin kylmän talven varalle ensimmäiset kengät ja tukkaan saatiin ensimmäinen hiuspompula. Persoonallisella konttaustyylillään tyttö eteni hyvin vauhdikkaasti paikasta toiseen ja nousi vihdoinkin myös tukea vasten seisomaan.


10 kk

Marraskuussa satoi ensilumi ja otettiin tuen kanssa ensiaskeleet. 6-hampainen kävi myös ensimmäisessä hammastarkastuksessaan. Isänpäivän kunniaksi leivoin ensimmäisen täytekakkuni.


11 kk

Joulukuussa juhlittiin rakkaan tyttäremme 1-vuotissyntymäpäiviä ja vauvasta tuli hurmaava taapero. Miete nukkui pakkasista huolimatta päikkärit edelleen ulkona. Säiden salliessa nautittiin pulkkailusta ja leikittiin riehakkaita leikkejä myös sisällä. Miete vaati ruokailutilanteisiin oman lusikan. Ja oppi muutenkin vaatimaan vähän kaikenlaista, kuten esimerkiksi päppää (= leipää).


12 kk

Onnellista tulevaa vuotta!

24 kommenttia:

  1. Ihanasti kirjoitettu, jälleen! Mä täällä (jälleen myös) itku silmässä lueskelen, ajatukset on monesti niin samoja tämän oman viisikuisen aarteen kanssa. Kiva oli lukea myös Mietteen oikea nimi kun olen sen aiemmin missannut. Stellan kanssa ovat viimeisen suhteen kaimoja ;) Mahtavaa toista vuotta teille!

    VastaaPoista
  2. Voi miten ihana vuosi teillä on ollutkin!
    Tyttäreni sai joulukuussa pienen tytön ja nyt voin tähän verrata hänen kehitystään. Ristiäiset on ensi lauantaina.
    Ihanaa uutta vuotta 2011!
    -päivi-

    VastaaPoista
  3. Ihana postatus! Taidampa tehdä samantapaisen! : D

    Vitsi kun nämä naperot kasvaa nopeasti ja ihan meidän silmiemme edessä! Juuri katselin kuvia kesältä ja voi kuinka vauvainen neiti silloin vielä oli. <3

    VastaaPoista
  4. Suloisia kuvia Mietteestä :)

    Hyvää Uutta vuotta!

    VastaaPoista
  5. Hyvää uutta vuotta ja kiitos vahan jakamisesta!

    VastaaPoista
  6. Ihana postaus:) Niin se vaan aika kuluu ja lapset kasvaa.

    Mukavaa alkavaa Uutta Vuotta!

    VastaaPoista
  7. voi, meilläkin oli yhtenä nimivaihtoehtona Säde! :) Ihania kuvia ja niin kauniisti kirjoitit!
    Oikein ihanaa tulevaa vuotta teille!

    VastaaPoista
  8. Ihana tarina Mietteen vuodesta, paljon on tapahtunut ja uusia taitoja tulee lisää vaikka kuinka!

    VastaaPoista
  9. Ihania kuvia Mietteestä. Ja ihania muistoja matkan varrelta. Kyllä vuosi on lyhyt aika, mutta niin pitkä kun katsoo miten lapset on sinä aikana kehittyneet ja muuttuneet ulkonäöltäänkin. :) <3

    VastaaPoista
  10. Oi että <3, ihanasti kirjoitettu. Näköjään Mietteen kolmas nimi on sama kuin meidän Ennan :)

    VastaaPoista
  11. Ihana vuosikatsaus! Itse koin sitä vuosikalenteripostausta marraskuussa tehdessä, että vaikka koko ajan blogiin näitä juttuja kirjoittaa, niin tuollainen koonti lyhyin muistelmin oli itselle jotenkin todella "palauttava" :) Se on kyllä hauska joulukuussa syntyneelle, että tuo ikävuosi menee ihan kalenterivuoden mukaan - omalla kohdallani olen siitä aina tykännyt ;)

    VastaaPoista
  12. Näin luettuna vuosi tuntuu menneen niin äkkiä! Kääk... Hyvää uutta vuotta Mietteelle ja koko teidän perheelle!

    VastaaPoista
  13. Ensimmäinen vuosi on siinä mielessä niin tärkeä koska sinä aikana vauvan kehitys on niin huimaa että ilman näitä tallennusvälineitä ei mukana pysyisi;-) aivan ihana kollaasi, nykyaikainen vauvakirja, täynnä tärkeitä virtanpylväitä ja uusia asioita!

    Voikaa hyvin ja olkaa onnellisia tänäkin vuonna. On ollut ilo lukea blogiasi, iso kiitos siitä! (saako tässä jo kysyä kun Miete on nyt 1v niin miltä sinun omat työ-opiskelu-kotikuviot vaikuttavat?) Tsemppiä kovasti!

    VastaaPoista
  14. Moikka, kiitos paljon blogistasi, sitä on aina ihana lukea! Mietin synttäritarjoiluja ja miten nuo suklaasydänleivokset, oliko ne helppo tehdä. Ottaen huomioon, että en ole mikään kokenut leipoja, muta ajattelin jotain yrittää, onko siis normaalia suurempi riski epäonnistua? :-) t. Mamma

    VastaaPoista
  15. On se hurjaa miten paljon vuodessa on tapahtunut näillä meidän pienillä. Itse mietin, että pitäisikö tehdä tämmöinen vastaava ja teettää siitä sellainen kuvakirja. Jäisi kiva muisto myös lapselle valokuva-albumin lisäksi.

    Hyvää vuotta 2011 teille!

    VastaaPoista
  16. maman: Kiitos:) Mietteen etunimen olen joskus paljastanut, mutta nyt lipsahti sitten koko nimi:)

    Päivi: Ihanaa vuotta sinullekin ja onnea tuoreelle mummulle! Meillä Miete on ollut rauhallinen liikkeellelähtijä, mutta hyvin tarkkaavainen ja puhelias tyttö:)Suunnitteilla on vähän tarkempikin postaus siitä, että missä iässä mitäkin taitoja on opittu, tervetuloa kurkkimaan:) Pieni virhe tuohon taisi kyllä lipsahtaa: Kiinteiden maistelu meillä aloitettiin 5 kk:n iässä, ei sentään vielä 4 kk:n:)

    Martze: Ihana oli sinunkin koosteesi viime vuodesta ja oli niin kiva nähdä Mineasta vauvakuvia kun on tottunut katsomaan blogissasi lähinnä tuuheatukkaista tytöntylleröä ihanissa asuissaan:)

    TIina, Jarna ja Elmiira: Kiitos teille ja oikein ihanaa, onnellista ja hauskaa uutta vuotta!

    VastaaPoista
  17. Emmy: Minusta Miete oli pitkään niin Säde-nimen näköinen, että mietin olisiko siitä pitänyt tehdä ihan kutsumanimi:)Ihanaa uutta vuotta♥

    Kiitos Anni:)

    Lara: Tuosta ulkonäön muuttumisesta me kotonakin puhuttiin: ei niistä vauvakuvista välttämättä Mietettä edes tunnistaisi, niin paljon on tyttö muuttunut:)

    Kati: Kiitos:) Taitaa olla aika suosittu toisena tai kolmantena nimenä:) Onhan se kaunis!

    VastaaPoista
  18. Voi, miten kauniisti kirjoitit ensimmäisestä vuodestanne Mietteen kanssa. Tosi liikuttavaa. Niin paljon tapahtumia, niin paljon rakkaita hetkiä.

    Meillä Stella on nyt 11 kk, joten paljon samoja ajatuksia ja kehitysaskeleita täällä. Voi, kun ajan voisi välillä pysäyttää! Tämä on niin arvokasta aikaa. Ja kuitenkin, on ihana seurata pienen ihmisen elämän alkumetrejä ja sitä, kuinka joka päivä opitaan jotain uutta.

    Kiitos blogistasi, se on niin herkkä ja elämänmakuinen.

    Oikein hyvää Uutta Vuotta ja paljon onnellisia päiviä teille tällekin vuodelle! :)

    VastaaPoista
  19. Petuli: Kiitos:) Ihan hyödylliseltä tosiaan tuntui tehdä lyhyt referaatti menneestä vuodesta ja kätevää tosiaan tuo iän seuraaminen lyhyenkin matikan lukeneella;)

    Helena: Niinpä! Aika menee hurjan nopeasti...Hyvää uutta vuotta myös teille♥

    Aamunkukka: Kiitos kauniista sanoistasi:) Kysymyksestäsi tulikin mieleen, että voisihan sitä myös tehdä postauksen, miltä ensi vuosi tulee näyttämään...mutta näin lyhyesti: olen hoitovapaalla syksyyn saakka. Nyt jo jännittää työhönpaluu!

    Anonyymi: Kiitos ja kiva kun kommentoit:) Kannustan tekemään noita suklaaleivoksia. Itse olen nimenomaan kokematon ja huonohermoinen leipuri, mutta onnistuin tekemään niistä ihan hyviä;) Pohja ei alkuun näyttänyt kovin tasaiselta levyltä, mutta kun siihen päälle levitteli kuorrutuksen ja leikkasi siitä sitten pieniä leivospaloja, tuli niistä tosi nättejä:) Epätasaiset reunat heittelin suosiolla menemään...Täyte kannattaa tehdä tuplana tai vastaavasti lisätä siihen enemmän kermaa kuin mitä ohjeessa sanottiin. Muuten se kovettuu liian äkkiä eikä leviä tasaisesti ja nätisti. Leipomisen iloa ja ihania juhlia teille!

    VastaaPoista
  20. Saija: Tuo on kyllä hyvä idea! Tein vaan tämän yhteenvedon niin pikaisesti, että jos lähtisin oikein kirjaa teettämään niin mulla menisi varmaan sata vuottaa päättää sopivat kuvat ja tekstit jne.:) Hyvää uutta vuotta teillekin!!

    VastaaPoista
  21. Tää oli ihana postaus !!! :) Siis multa oli ihan mennyt ohi toi teidän neidin oikea nimi!!!!! Siis täytyy sanoa että älä huuda mulle jos sattuu että meille tulee tyttö ja että siitä tulee Mimosa .. :D Ihana nimi!

    VastaaPoista
  22. Kiva postausidea:) Ihania kuvia pikkuisesta Mietteestä! Nätti on hänen oikeakin nimensä, vaikkakin tuo "Miete" on niin cute:)

    VastaaPoista
  23. Nina: Kiitos kauniista sanoistasi ja mukavaa että kommentoit:) Onnellista vuotta ja mieleenpainuvia hetkiä pikku Stellan kanssa!

    Jensba: Tehdään vaihtarit, JOS mä saisin joskus pojan voisin harkita Aleksanteria:)

    VastaaPoista
  24. Minna: Miete on kyllä ihan huippu nimi omastakin mielestä:) Hassua miten luontevasti nimi tulee täällä blogimaailmassa, vaikka IRL kutsummekin tyttöä hänen aidolla ja oikealla nimellään:)

    VastaaPoista