keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Paljettiperhonen lumen keskellä (ja haalarikuulutus!)


Kuvittele kuvatekstiksi epämääräistä kitinää...

Tänään oli pitkästäaikaa kamera ulkona mukana, sillä kerrankin oltiin liikkeellä valoisaan aikaan. Tyttö heräsi nimittäin tänä aamuna viideltä ja kuudelta totesin, että meillä ei näköjään enää nukuta, joten noustiin ylös. Jo aamukahdeksalta tyttö huusi väsymystään kurkku suorana ja laitoin hänet omaan sänkyyn "päivä"unille. Puoli tuntia neiti jaksoi huutaa, kunnes nukahti. Myös minä nukahdin lattialle pinnasängyn viereen. Parin tunnin päästä heräsi pirteä ja hymyileväinen neiti sekä univelkojaan kuitannut edelleen melko väsynyt ja kahvinhimoinen äiti. Normaali päiväuniaika käytettiin sitten ulkoiluun.


Lumi on viimeaikoina maistunut

Tavallaan toivon, ettei meidän unirytmi ole tähän suuntaan kääntymässä. Koska valvon sen verran myöhään, olisi kiva jos että unta riittäisi sinne kahdeksaan saakka. Edes seitsemään. Pliis. Neiti on kuitenkin nykyään jo seitsemältä illalla todella väsynyt, joten selvästikin tyttö on aikaistamassa niin nukkumaanmenoaan kuin heräämistäänkin. Tulevan työelämän kannalta tällaisen rytmin opettelu olisi kai ihan hyvä asia, mutta kun satun olemaan maailman aamu-unisin ihminen! Ja tietenkin iltavirkku.


Kun Mietteeltä kysyy, miten pulkalla mennään, tyttö alkaa hytkyä

Kuvien pointti tulee varmaan esille..? Löysin sievät uudet asusteet jonkun halppismarketin alesta. Hintaa pipolla ja huivilla oli yhteensä vain 7 euroa. Todella kaunista neulosta mielestäni, eikä perhonen ja paljetit yhtään vähennä ihastustani. Ajattelin asusteita alkuvälikauteen (mikä sana!), mutta näin leudolla talvikelillä pipo menee kypärämyssyn kanssa. Mulla on välikauteen vahva visio tummansinisestä haalarista (tai hätätilanteessa kaksiosaisesta puvusta), johon myös nämä uudet, vähän marjapuuron väriin taittavat asusteet sopisivat kauniisti. Jos jollakin olisi tytölle sopivaa tummansinistä välikausiasua tarjolla koossa 86, otathan yhteyttä unelmas@luukku.com.


10 kommenttia:

  1. Onpas kauniit asusteet =) niinkuin tyttökin.

    VastaaPoista
  2. Meillä on se mustkansininen MAT, mutta kokoa 92cm...

    VastaaPoista
  3. Kyllä on ollut kaunis tyttö ulkoilemassa :) Niinkuin Miete on aina! <3

    Meillä on kans piiiitkään heräilty viiden-kuuden aikaan aamulla, ja täytyy myöntää että silloin ei ihan vielä olis itse valmis nousemaan. Surin jo tätä meidän pitkään jatkunutta aikaista kautta, kun melkein heti Artun nukahdettua piti itse mennä nukkumaan että jaksoi jotenkin aamuisin nousta. Kello viisi ei ole mikään helpoin aika herätä!!! Nyt kuitenkin muutamana päivänä Arttu on nukkunut kasiin asti. Sillä keinolla että otan hänet aamuyöstä viereen. Ennen hän ei ole osannut nukkua meidän vieressä, vaan aina alkanut leikkiä ja pelleillä, mutta nyt on alkanut sekin sujua, ihanaa :) En tiedä kuinka pysyvästä asiasta on kyse, mutta kivalta tuntuu kun edes joinain aamuna noin on käynyt :) Mä tykkään nukkua Artun kanssa vierekkäin, ja oikein odotan niitä aikoja kun poika kömpii öisin viereen tuhisemaan <3 Toivottavasti tuo aikainen herätys oli teilläkin vain ohimenevä juttu! :)

    VastaaPoista
  4. Meidän 11kk tytöllä on vastaavanlainen unimeininki,kuin teillä nyt on ollut. Aina mennään viimeistään 19.30 unille ja ihan kuule 5 jälkeen herätään..HUH! Max. 6 asti suostuu nukkumaan.

    Rytmi olis tosiaan ihan ideaalinen työaamujen kannalta. Itse käyn osa-aikaisesti töissä..se vaan,että työvuorot on iltavuoroja. Härregyyd,ku töissä ramasee kun kello alkaa lähestyä sitä iltaseitsämää :D

    Tsemppiä kovin ja toivotaan,et unirytmin muutos olis teillä väliaikaista ;)

    VastaaPoista
  5. Hahaa, mahtava tuo eka kuvateksti ja muutenkin nauratti (anteeksi) nukkumiskukkuminen. Meillä oli ihan samanlaista esikon kanssa, pahimmillaan heräsi tuossa iässä viideltä joka ikinen aamu ja äiti nuokkui lastenhuoneen lattialla. Olen myös itse iltaihmisiä ja aamulla olisi kiva nukkua edes jotenkin inhimillisiin lukemiin. Voimia sinne siis! Ja ihanat asusteet!!

    VastaaPoista
  6. Aivan ihania kuvia Mietteestä ja todella suloinen pipo/huivisetti, kelpaisi meillekin :)

    VastaaPoista
  7. Noi uniasiat on kyllä niin vaikeita. Miten lapset eivät tajua, että se olisi omaksi(kin) parhaaksi, että äiti saisi nukkua pidempään? ;o)

    Ihanat asusteet.

    Minä siivosin juuri eilen tyttöjen hattu/hanska/sukka/huivi laatikot ja kyllä tuollaiset sinne mahtuisivat, vaikka laitoinkin sieltä ison kasan hattua ja hanskaa kiertolaatikkoon.

    VastaaPoista
  8. On nätit asusteet! :) Huh, olipa teillä aikainen aamu! Pidän kans peukkuja ettei jää tavaksi :) Meillä herätään (nuo pikku herätyskellot) klo 8-9. Ihan sopiva aika, tokihan minä pystyisin vetelemään unia vaikka 11 asti, aamuntorkku kun myös olen, ja iltavirkku :)

    Haalarista en osaa sanoa, mutta katoin tänään Lindexissä sitä tummansinistä poikien tähtitakkia ja melkein sorruin siihen meidän Matsukalle... se oli siis lähes musta jossa tähtiä. Kirkkaansininen hupun resori vaan vähän häiritsi, siksi en ostanut. Lindexin mustat välikausihousut ostin, maksoivat peräti 10 egee :)

    VastaaPoista
  9. Elämän Helmiä: Kiitos Päivi:)

    jarna: jos muistan oikein laitoin sulle siitä haalarista jo viestiä mutta näin tarkemmin ajateltuna koko on aivan liian iso:(

    Lara: Mun on tosiaan myös pakko ottaa tyttö aamuyöstä viereen. Ennen kuudelta, mutta nykyään viideltä. Koska imetän vielä, se on valitettavasti sitten aamuun asti sitä tississä roikkumista... Huomasin tänään että muruselle oli puhjennut molemmat poskihampaat, joten ehkäpä siinä syy aamuyön levottomuudelle. Toivottavasti tilanne tästä edes vähän rauhoittuisi. Tänäänkin tosiaan viideltä heräilyt ja vähän ennen kuutta noustiin sängystä...

    Anonyymi: Tosiaan, työvuorojakin on erilaisia...Otan osaa! Kiitos tsemppaavasta kommentista ja toivon sullekin sitä taikanappia jolla vuorokauteen saa lisää tunteja (jotka voi siis käyttää nukkumiseen ja kaikkeen omaan kivaan;)).

    maman: Kiitos kivasta kommentista, kiva jos meidän kukkuminen sai jonkun hyvälle tuulelle:) Tämä meidän tilanne ei selvästikään ole ainoaa laatuaan ja sehän tämä bloggauksen yksi suola onkin kun saa muistutuksia siitä, ettei ole "yksin" näiden arkisten ihanien ja kamalien hetkien kanssa:)

    Iita: Kiitos:)

    -S-: Hei mäkin siivosin meidän asustelaatikon toissailtana, voi kun siitä tulikin ihana. Seuraavana aamuna rakas tyttäreni veteli kaikki pipot sieltä lattialle ja minä survoin ne nopeasti takaisin. Se siitä järjestyksestä sitten:)

    Terhi: Mukavan äitiystävälliseltä ajalta kuulostaa tuo teidän aamu. Meilläkin on joskus sellaisia ihme aamuja että vedetäänkin sikeitä kymmeneen asti. Mutta ei kovin usein...Hei mäkin hain ne Lindexin mustat housut, olivat viimeinen kappale joten lähti kuudella eurolla:) Varmasti ovat hintansa väärti.

    VastaaPoista
  10. Ihania kuvia jälleen rinsessasta!!

    VastaaPoista