maanantai 10. tammikuuta 2011

Se on välineistä kiinni!


Kyllä se ruokailu sujuu kun on välineet kunnossa. Ostin tänään Prismasta mutkalusikan, jolla Mietteen oli helppo kauhoa jukurttia lusikkaan ja siitä suuhunsa. Tyttö oli ihan onnessaan! Ja antoi äidinkin vähän auttaa. Mutkia on ollut matkassa ruokailun sujumisen suhteen, mutta luulen että tällä mutkalla on toivottu vaikutus keittiöhetkiimme. Tyylikäs myös tuo neidin Monkey-ruokalappu, vai mitä!

Äidin välineet ruokailuun pitää hakea mentaalipuolelta, sillä siinä on kyse lähinnä itsekurista.


Lounaaksi kasviksia ja loraus rypsiöljyä, kananmunanvalkuainen (unohtui kuvasta) ja jauhelihapihvi (100 g paistijauhelihaa maustetaan voimakkaasti, muotoillaan pihviksi ja paistetaan pannulla ilman rasvaa). Huomaa pihvin kaunis muoto.


Päivälliseksi kurkku-tomaatti-sipuli-salaattia ja loraus öljyä, sekä kana-täysjyväpasta-vihannes-annos.

Tervetuloa meille syömään! Ai sulla on jotain menoo...

15 kommenttia:

  1. Minä voisin tulla teille syömään. Itsekuri pitäisi juhlien jälkeen löytää ja sinun annokset näyttävät juuri siltä, mitä minun pitäisi nyt syödä.

    Ihana sotkunaama ;). Meillä neiti syö parhaiten metallisella pikkulusikalla.

    VastaaPoista
  2. Ihana Miete! Mun pitäis kyllä kans panostaa tohon pojan syömiseen niin että sais antaa "sille enemmän vastuuta".

    Mä oon niin raskaana ja nälkäinen että mun mielestä noi sun ruoat näyttää syntisen hyviltä!!!!!! Ja mä rakastan salaatteja ja vihanneksia ja .. noh kaikkea ruokaa :D Nyt tuli iiihan kauhee nälkä.

    VastaaPoista
  3. Meillä alkoi itse syöminen kanssa juuri noista ruokailuvälineistä, eli lusikasta se on kiinni. :)

    VastaaPoista
  4. Oih, teilläkin pikkuinen syö jo itse.
    Meillä mä en ees saa syöttää neitiä, vaan täytyy syödä itse. Mummo on ainut, joka saa syöttää.

    Hyvältä näyttää sun ruoka. Juuri noin minunkin pitäisi syödä :D

    VastaaPoista
  5. Kyllä mulle ainakin kelpaisi nuo sapuskat mainiosti;-) Ja hyvin maistuu neitoselle jugurttikin kun on työvälineet kunnossa!

    Kauniita unia ja mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  6. meilläkin on nyt pikkuisen innostuttu itse syömisestä, tosin se sotku mikä siitä tulee saa meidät vielä suosimaan hetken syöttämistä :DD

    VastaaPoista
  7. Ei noi sun ruuat pahalta edes näytä :) oikeastaan muuten uppois hyvin mutta keitetyt kasvikset ei (alas menee keitettynä vaan kukkakaali ja parsakaali) paisettujenkin kohdalla olen kyllä nirso :D
    Mutta noi "tuoreena" mulle ainakin menee kaikki :D oon vaan tosi laiska tekemään mitään salaattia (ja ruaan tekemiseenkään ei ole muka läheskään aina aikaa) joten aika paljon meillä syödään valmisruokaa tai kiinalaista (sekin taidetaan laskea valmisruuaksi). Jos milli söis samaa kun muut niin tulis varmasti tehtyä enemmän.... (millillä on siis paljon allergioita)

    Meillä ei välineistä ole kiinni, mutta nyt menee joku vaihe että pakko saada istua isojen tuolilla... syöttötuoliin jos iskee niin suuttuu ja viskoo lautaset ja välineet lattialle...

    VastaaPoista
  8. ootko gfg-dieetillä? :D Itse nimittäin olen ja näytti vaan ruoat ruokavalion mukaisilta :)

    VastaaPoista
  9. Moi teille, pitkästä aikaa! Ja hyvää uutta vuotta!

    Hauska nähdä, miten lapset kiinnostuu eritavoilla "ruokailutekniikoista". Teillä harjoitellaan jo lusikalla syömistä! Mutta Neiti Miete taitaa ollakin hienomotoriikan mestari (ainakin omaani verrattuna). Oma 1v ja 1 kk tylleröäni ei voisi vähempää kiinnostaa lusikalla syöminen. Hän ei viitsi(?) edes pitää itse tuttipulloa kädessä, vaan odottaa suu ammollaan perille asti tarjoilua. Ja kyllä, todellakin tuttipullosta, koska muksita/nokkamukista ei vaan voi juoda. Sormiruoka sentään onneksi kiinnostaa. Onkohan lapsiparka saanut liian hyvää palvelua?

    terv.Aureus

    ps. voisin hyvin tulla lounaskaveriksi, mulla samanlaiset pöperöt lautasella, kun yritän epätoivoisesti päästä viimeisestä ylimääräisestä kuudesta kilosta eroon... :D

    VastaaPoista
  10. Kirjoitin kommenttia ja kone sai jonkun slaagin, no mut poista jos tulee kahteen kertaan:) Meilläkin kovin välillä halutaan itse syödä, mutta välineistä voi olla kiinni, lusikka menee aina väärinpäin suuhun:) Sellainen kapeampi mutkalusikka meiltäkin löytyy, mutta siinä ei oikein ruoka tahdo pysyä. Mitä jogurttia Mietteelle annat? Mua hirvittää ne "lastenjogurtit" missään ei ole niin paljon sokeria kuin niissä, onneksi Neidille kelpaa ihan luonnonjogurtti hedelmä tai marjasoseella höystettynä.

    VastaaPoista
  11. Hienosti Miete syö itse =D Meilläkin kovasti itse harjoitellaan jo.

    Kovin tutulta nuo lautaset näyttää, samaa ruokavaliota täällä harrastetaan ja rahka, mehukeitto&vehnälese -herkkuiltapala juuri syöty =D

    Heidi

    VastaaPoista
  12. Saija: Itse olen juossut koko syksyn kadonneen itsekurin perässä ja nyt olen saanut siitä jonkinlaisen otteen. Meillä ei siitä metallisesta pikkulusikasta tule kuin jälkiä verhoihin, seiniin ja lattialle... vaikka aika sotkuistahan tuo on muutenkin. Pakko vaan antaa neidin syödä itse, muuten pysyy suu visusti kiinni.

    Jensba: Älä ota syötöistä stressiä nyt kun on pieni vauva kohta talossa! Teet niin kuin parhaalta tuntuu. Jos Miete antaisi syöttää niin varmaan edelleen syöttäisin... Ja kyllähän edelleenkin yli puolet ruuasta tulee mun käden kautta, Miete on aika amatööri vielä;)

    Meeri: Hyvä kuulla! :)

    Ciancia: Onpas teilläkin etevä ruokailija. Onko sulla hyviä vinkkejä ton sotkun suhteen?;)

    Aamunkukka: Yllättävän paljon meille on tulossa ruokailijoita;)

    VastaaPoista
  13. Emmy: Se sotku on jotain hirveetä! Koitetaan kestä vielä...no, kuinkahan monta vuotta siihen menee?

    Jessica: Ihanalta kuulostaa TEIDÄN sapuskat. Aloin just miettiä, että miksi me ei haeta useemmin kiinalaista. Se on niiiiin hyvää! Nyt iski tietysti hirveä himo kun oon dieetillä...

    gfg: Olen kyllä:) Toimivaksi todettu dieetti. Otin vaan viime dieetin jälkeen kilot takaisin, joten nyt uusi yritys.

    VastaaPoista
  14. Aureus: Kiva kun kommentoit ja hyvää uutta vuotta sinullekin! Meillä on saman verran pudotettavaa (tai mä en ottanut tarkkaa alkupainoa joten voi mulla olla vähän enemmänkin...) Toi "hienomotoriikan mestari" oli niin hienosti sanottu:) Saatanpa ottaa tuon termin piakkoin käyttööni! Teidän tyllerö kuulostaa siltä, että hän osaa ottaa asiat rennosti ja nautiskella elämästä. Se on erittäin tärkeä taito:) Tuttipulloa meilläkin aika paljon käytetään, mutta myös nokkamukia.

    H: Kommenttisi tuli vain kerran, mutta inhottavia noi "slaagit". Mulle käy valitettavan usein noin ja siksi nytkin vastailen pätkissä kommentteihin, ettei käy niin että olen kaikille vastannut ja kaikki katoaa... (been there so many times). Mielläkin Miete tykkää tosi paljon luonnonjukurtista (ja rakastan sitä itsekin) ja siihen tosiaan jotain vauvojen hedelmäsoseita sekaan. Nyt ollaan muutaman kerran annettu ihan tavallista hedelmä/marjajugurttia, onhan niissä lisättyä sokeria yleensä jonkun verran, mutta luulen että tarhoissa ja hoidoissa jokatapauksessa aletaan syödä ns. tavallista jukurttia. Kyllä Mietekin saa mutkalusikkansa käännettyä välillä miten sattuu, mutta selvästi paremmin tytön saa ohjattua ottamaan lusikasta hyvän otteen versus tavallinen lusikka.

    La Petite Princesse: Oon huomannu saman jutun:) Noita astioita ei muuten enää valmisteta violettina, punaisena kylläkin. Mikä hirveä harmi!!!

    Heidi: Ihan mahtavaa kuulla että on muitakin "samojen patojen äärellä". Täällä vatsa mukavasti kurnii ja kohta pitäis tehdä rahka-annos. Tsemppiä dieetille ja jos haluat jakaa fiiliksiä niin tervetuloa toistekin kommentoimaan tai meiliä voi myös laittaa unelmas@luukku.com.

    VastaaPoista