sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Alkukesän yhteenveto

Keskikesän juhlat on nyt juhlittu. On aika kerrata mitä on tehty kesän ensimmäisellä puoliskolla. Nautittu, tietenkin. Eletty täysillä ne aurinkoiset päivät ja keksitty kivoja arkisia juttuja vähemmän aurinkoisina. Miete on oppinut sanomaan M- ja N-kirjaimet. Sillätavalla korostetusti, kuten aikaisemmin L-kirjaimen. MuuMi. TäMMönen. Maitoa. Miosa (=oma nimi).


hattu H&M, tunika Lindex

On yritetty olla ilman vaippaa. Rehellisesti sanottuna tasan yhtenä kauniina päivänä.
Tulos: Tunnin sisällä kolmet pisut pitkin poikin. Neiti käy kuitekin hienosti potalla ja hakee sen usein itse vessasta. Ainakin jos on iso hätä.


Hattu Lindex, jumpsuit Monnalisa, kengät Löytötex

On nautittu pihaleikeistä. Miete on aina tomerana ulos lähdössä, satoi tai paistoi. Hakee kenkiä, omia tai äidin. Joskus menee raapimaan ovea ulos halutessaan -niinhän se meidän kissakin tekee... Miete hihkuu aina innostuessaan "Joo! Mennään!" ja teputtaa nopealla tahdilla pieniä jalkojaan vasten lattiaa. Ulkona on kiva juosta, kävellä ja pomppia, laskea liukumäkeä, tehdä hiekkakakkuja ja keinua. Mopon ja ruohonleikkurin ääntä on kiva kuunnella. Aika usein Miete toteaa, että "tyttö ajaa mopolla". Eipähän syyllisty stereotyyppiseen ajatteluun. Eläimet ovat rakkaita, kuten muhale (muurahainen) ja etala (etana).


t-paita H&M

On päästy jätskin makuun. Miete pyytää nykyään aamupalaksikin "ässiä". Meille sattui juhannuspäivänä pieni onnettomuuskin, kun neiti herkutteli puiston penkillä jätskillä ja luiskahti yhtäkkiä penkin ja selkänojan välistä maahan! Onneksi selvittiin pelkällä säikähdyksellä. Jätskiä on ihana syödä ihan itse ja jos ehdotan, että äiti auttaa niin neiti vastaa siihen, että "Miosa auttaa". Hän onkin kova auttamaan itse itseään...


neuletakki Mayoral, housut KappAhl, huivi Löytötex


On tehty pieniä retkiä ja saatu suuria elämyksiä. Kun peuroille syöttää voikukkia, riittää siitä puhuttavaa pitkäksi aikaa! Saati sitten siitä, jos sattuu näkemään kun Peura pissaa. (kuva Pälkäneen strutsitilalta)

uima-asu Name It
Ollaan kahlailtu jäisessä vedessä ja nautittu kuumasta auringosta. "Uilalalle, uilalalle" hihkuu Miete tehdessämme lähtöä uimarannalle. Ja hihkuuhan tuo vaikkei me sinne oltaisi lähdössäkään...


"Hop, hop, zalala, hop, hop, hui!" lauleskelee ihana tyttö rannalla (ja ihan missä vaan). Me ollaan naurettu, laulettu ja laitettu kannat kattoon! Miete yrittää itse laulaa jo todella montaa laulua. Ihan (ainakin meille vanhemmille) tunnistettavasti tulee jo pätkiä lauluista Piiri pieni pyörii, Soittorasia, Muumilaulu, Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa ja Pikkuinen kultakala (josta myös tuo kirjoittamani katkelma oli).

t-paita H&M, hame Minymo

Kavereiden pihassa oli nukke ja nukenvaunut. Miete oli niistä niin innoissaan, että laitettiin tuo omakin nukke rattaineen ulkoruokintaan. Enemmän niillä onkin tullut leikittyä ulkona kuin sisällä. Kyllä se hoivavietti
jo näkyy, pehmoleluja ja nukkeja on kiva nukuttaa ja syöttää, istuttaa omalle polvelle ja tuoda välillä isin tai äidin syliin.


t-paita ja hattu H&M, hame Lindex

On kuljettu paljain varpain pihanurmella ja koitettu saada kaikille ihanille hameille ja mekoille käyttöä. Valkoinen on kyllä mun yksi suosikkiväri kaikesta epäkäytännöllisyydestään huolimatta. Meillä on noita hellehattujakin oikeastaan vain kaksi valkoista, vaikka viime kesänä hattuja oli joka lähtöön. Alesta tosin ajattelin vielä katsoa jos joku kaunis kukallinen hattu löytyisi loppukesän piristykseksi.

Kaikilla lapsilla yllä me&i:ta:) Mietteellä norsupaita ja -sukat me&i, housut ja hattu H&M

On vietetty ihania hetkiä ystävien kanssa. Kuvassa Miete saa päivää nuoremmalta kaverilta ison halin. Ja hei ihan mieletön uutinen: nämä perhekerhosta tutuiksi tulleet kaverit tulevat Mietteen kanssa syksyllä samaan perhepäivähoitopaikkaan! Varmasti yksi sopeutumistakin helpottava tekijä.


mekko POMPdeLUX

Tänä kesänä on juostu lujaa. Saparopäänä, jukuripäänä. On touhuttu väsyksiin saakka -ja joskus vähän ylikin! On syöty aika huonosti (paitsi sitä jäätelöä), juotu vähän liikaa maitoa (masu löysällä), opittu nukkumaan päiväunet sisällä ja alettu puhumaan säännöllisesti kolmen, neljänkin sanan lauseita. On sanottu maailman ihanimpia asioita kuten "äitikulta", "halitaan" ja (isille) "haluu pusun". (Kuva Marjamäen Pajutilalta)

7 kommenttia:

  1. Ihana uusi banneri!!! :)

    Mukavan kuuloinen alkukesä teillä on ollut. Ja kauniita kuvia kauniista ja suloisesta Mietteestä.

    Mun mielestä kaikkein paras kuva on toi missä jalat on kohti taivasta :) !!! Niin mainio :)

    VastaaPoista
  2. Hih, kyhäsin ton bannerin hetken mielijohteesta enkä ole ihan tyytyväinen joten se saattaa taas vaihtua pian:) Mäkin tykkään tuosta jalat kohti taivasta -kuvasta kovasti, siihen kiteytyy täydellinen kesäpäivä aika hyvin:)

    Unelma Säleikkö

    VastaaPoista
  3. Minäkin olin ekana kehumassa uutta banneria :)! Täytyy itsekin ainakin jotenkin vähän muokata omaa, kun tämä toinen neiti tuli maailmaan..
    Ihana muistelma teidän tähänastisesta kesästä <3

    VastaaPoista
  4. Oih, kuinka ihana Miete ♥
    Teidän neiti on aivan supersuloinen ja osaa vaikka mitä! Tyttönen näyttää virahtaneen pituutta ja on varmastikin paljon pidempi kuin meidän kirppu.

    Toi Monnalisan jumpsuit on tosi herkullinen!

    VastaaPoista
  5. Evelina: Hurjasti onnea vielä kerran toisesta prinsessasta! Itse haaveilen välillä että mulla olisi kaksi tyttöä, mutta se taitaa jäädä pelkäksi haaveeksi;) Ja ettei kukaan ymmärrä väärin niin olis se poikakin ihana! Jään odottelemaan uutta banneria ja vauva-arjen kuulumisia:)

    Satu: Miete on pituudessa ykköskäyrällä, 1,5v. neuvolassa pituutta oli 85,5 cm eli onhan hän aika pitkä tyttö:) Ja noi puolitoistavuotiaat kyllä hämmästyttävät oppimiskyvyllään, ymmärryksellään ja taidoillaan ihan jokainen päivä -huumoria unohtamatta!:)

    Unelma Säleikkö

    VastaaPoista
  6. Ihana postaus ja ihana Miete ♥

    Miete on musta aina ollut suullisesti tosi taitava! Meillä on enemmän sellainen juoksija- ja kiipeilijätyttö, se ei paljoa puhu :) Ymmärtää kyllä oikeastaan kaiken, mutta taitaa säästellä sanojaan ;)

    Ihanat vaatteet joka kuvassa ♥

    VastaaPoista
  7. Ihania kuvia taas Mietteestä ja kuullostaa niin kivalta nuo teidän alkukesän menot ja meiningit:)

    Itse raadan vielä töissä, mutta siellä se loma häämmöttelee heinäkuussa:)

    VastaaPoista