perjantai 30. joulukuuta 2011

Vuosi 2011

On aika tehdä pieni yhteenveto kuluneesta vuodesta. Vuoden 2010 koosteen pääset kurkkaamaan täältä.

Tammikuussa Miete otti ensimmäiset haparoivat askeleensa suoraan isin syliin. Ruokailut sujuivat jo hienosti itse lusikalla syöden.


1v. 1kk

Helmikuussa Miete lähti todenteolla kävelemään. Myös puhumista harjoiteltiin kovasti ja Miete matki taitavasti eläinten ääniä. Imetykselle jätin haikeat jäähyväiset. Miete oli ensimmäistä kertaa elämässään kuumeessa (keuhkoputkentulehdus).



1 v. 2 kk

Maaliskuussa Miete kutsui minua edelleen sanalla "täti". Kävimme laivaristeilyllä ja me vaan katselimme isin kanssa onnellisena kuinka meidän juuri jaloilleen noussut viipotteli pitkin laivan käytäviä tyllihameen helmat heiluen.


1 v. 3 kk

Huhtikuussa Miete oppi tepsuttelemaan varpaillaan ja sanoi seurakunnan kerhossa ensimmäisen kolmen sanan lauseensa: "Isi ei täällä".


1 v. 4 kk

Toukokuussa ihasteltiin edelleen tyttömme verbaalisia taitoja. Hattu päässä housut jalkaan pallolla leikkiä pallolla, jutteli tytöntyllerö. Elimme mitä kauneinta toukokuuta. "Elämä on niin käsinkosketeltavaa. Pieniä täydellisiä hetkiä." minä kirjoitin pientä tyttöäni ihastellen, ihmetellen ja syvästi rakastaen.


1 v. 5 kk

Kesäkuussa Miete täytti puolitoista vuotta. Leikkasin tytölle etutukan. Söimme paljon jätskiä ja kävimme uilalalla nauttimassa rantahiekasta ja jääkylmästä järvivedestä.



1 v. 6 kk

Heinäkuussa teimme junamatkan Kokkolaan ystävän luokse. Minä tein oikeastaan koko kesän sellaista hiljaista surutyötä tulevaa syksyä ajatellen. Miete, jota en ollut hetkeksikään jättänyt kenellekään hoitoon, aloittaisi pian perhepäivähoidossa ja minä palaisin töihin.

1 v. 7 kk

Elokuussa teimme lomamatkan Bulgariaan. Oli liian kuuma ja hankalaa vielä niin pienen kanssa, lisäksi tyttö reppana vielä sairastuikin matkalla. Elokuun toisella viikolla minun äärettömän reipas, iloinen ja ulospäinsuuntautunut tyttöni aloitti perhepäivähoidon ja sopeutui hienosti. Minulla alkoi työt ja yllättävänkin rankka ja rajoja koetteleva syksy.


1 v. 8 kk

Syyskuussa tuli tehtyä kaikenlaisia kivoja hankintoja. Lahjoin itseäni Vuittonin laukulla, onnistuin metsästämään Mietteelle Cuppiksen kauniin fleecehupparin ja löysin tytölle ihanan vanhanajan pulpetin. Jatkoimme muskarissa käyntiä aina kun se vain aikatauluihin sopi. Rytmimuna kädessä äidilläkin arjen murheet unohtui;)


1 v. 9 kk

Lokakuussa ulkoilimme paljon. Kävimme peikkometsässä ("ei taavi pelätä, äiti pitää huolesta kiinni") ja syötettiin sorsia. Miete leikki usein isin kanssa retkeilyä ja makkaransyöntiä myös sisätiloissa. Miete sai ensimmäistä kertaa puettua housut jalkaansa ihan itse.


1 v. 10 kk

Marraskuussa tuli oltua paljon sisällä. Mietteen touhuja oli ilo seurata ja tytön puhevirta oli taukoamatonta papatusta. Hoidossa tyttö saikin lisänimet herkkupeppu (=ensimmäisenä lisää pyytämässä kun on jotain hyvää tarjolla) ja höpönassu. Suureksi huvitukseksemme Miete "luki" sujuvasti ääneen Nukkumatti ja tähdet -iltasatua. Miete ilahdutti meitä myös laulullaan ihan joka päivä ja lempilaulukseen hän mainitsi useinmiten laulun "Maailmassa monta (on ihmeellistä asiaa)".



(melkein) 1 v. 11 kk

Joulukuussa pieni kultamme täytti kaksi vuotta ja sai toiveensa mukaisesti ruusukakkua. Koko syksyn Miete oli ollut todella terveenä, mutta vähän ennen synttäreitä tyttö oli kuumeinen ja pari päivää kotihoidossa. Joulupukin tulo aiheutti riemunkiljahduksia, ja pukin tuotua kasan ihania lahjoja Miete totesi: "En minä pelännyt loulupukkia!".


2 v.



Viime vuonna minun vauvastani kasvoi pieni tytöntyllerö. Valloittava persoona.
Ensi vuodeksi toivon, että lapseni saa tuntea olevansa rakastettu joka ikinen päivä, että hänen on turvallista elää ja olla, että hän saa iloita arjen ihanista asioista ja mahdollisuuden oppia ja kokea uutta yhdessä läheisten ihmisten kanssa. Toivon olevani hyvä äiti myös väsyneenä ja kiireessä ja löytäväni oikean tasapainon työn, perheen ja oman ajan suhteen.


Kaikkea Hyvää ja Kaunista tulevaan vuoteen!

12 kommenttia:

  1. Iiiik, mä en kestä tuota maaliskuista tyllihame-kuvaa :D. Mulla on kamala tyllihamekuume! Siis tytölle sellaisen haluaisin löytää, en itselleni, mutta ei vaan löydy sitä oikeaa (tai jos löytyy niin ihan väärää kokoa, Prismassa oli ihan liian isoja kolmella eurolla, niin väärin!).

    Minäkin toivon olevani hyvä äiti myös väsyneenä ja kiireessä. Noh, tänään en onnistunut mutta huomenna on päivä uus (onneksi). Tänään stressasi niin moni asia että annan itselleni anteeksi.

    Kaikkea hyvää teille tulevaan vuoteen, olkoon se täynnä iloa, valoa ja rakkautta!

    VastaaPoista
  2. Viimeinen lause jäi jotenkin kaikumaan korvien väliin, on niin tuttua. Myös minä toivon olevani hyvä äiti myös väsyneenä ja kiireisenä. Jonkinlainen tasapaino on löytynyt, en tiedä vielä onko tämä nyt SE tasapaino mitä haetaan, omaa aikaa ei vielä ole, koska olen väsynyt ja painelen nukkumaan melkein samaan aikaan kuin tytötkin. En kuitenkaan enää tunne syyllisyyttä työssäkäynnistä, olkoon se aika minulle sitä omaa aikaa ja onhan se silloin kun ei ole kiire.

    Onnea teillekin alkaneeseen vuoteen!

    VastaaPoista
  3. Kiva muistelo:) Meidän Inkivääri, myös 2v. kutsui joulupukkia joulukupiksi;)

    VastaaPoista
  4. Ihania nää tämmöiset menneen vuoden koosteet <3 Itsellä ei taida aika riittää moiseen, mutta voisin yrittää kuitenkin...ihana muistella mitä milloinkin tehtiin ja nähdä miten lapsukainen kasvoi <3

    Sä puet Mietteen kyllä niin kauniisti! Vaikka kaunis lapsihan tuo olis vaikka jätesäkki päällään :) <3 Ihanaa tätä vuotta teille <3

    VastaaPoista
  5. Ihana kooste, omani on muutaman kuukauden mietettä nuorempi ja tästä koosteesta oli hauska huomata että aika samoissa kehitys vaiheissa on menty. Tämän perusteella "tiedän" siis mitä odottaa :)
    Oikein hyvää alkanutta vuotta teille!

    VastaaPoista
  6. L-E: Kuva on aikas ihana ja muutenkin tuo koko asu on mun lemppareita:) Katselin itsekin Prismassa niitä tyllihameita, mutta ne ei olleet läheskään niin muhkeita ja pehmoisia kuin tuo mikä meillä oli aiemmin Name Itiltä. Oon aika varma että niitä kevään mittaan taas tupsahtelee kauppoihin joten eiköhän se sopiva koko teillekin tule vastaan:)

    Hyvä äiti väsyneenä ja kiireessä...mä oon yrittänyt tsempata erityisesti aamuisin. Jotenkin haluu että siitä lyhyestä aamusta jää hyvä fiilis kummallekin. En menettänyt hermoni kuin yhtenä aamuna viime vuonna joten aika hyvin;) Jos samaan pääsen ensi vuonna ansaitsen kunniamitalin!:)

    -S- Tuo on varmaan järkevintä mitä voi tässä vaiheessa tehdä: osata mennä ajoissa nukkumaan, vaikka sitten sen oman ajankin kustannuksella! Minä en aina vaan millään malta ja seuraus on sitten se että nukahtelen illalla sohvalle kun pitäisi leikkiä tytön kanssa:( Niin ja sotken unirytmiäni entisestään... Ajoissa nukkumaanmeno on jotain mitä pitä tänä vuonna todella harjoitella. Nimimerkillä luin viime yönä kirjaa yhteen saakka...

    Peurankello: Joulukuppi:)))

    Lara: Mulla jäi joulutkin postailematta mutta ajattelin että tää on pakko saada aikaiseksi, tykkäsin niin siitä viemevuotisestakin:) Kiitos kauniista sanoistasi ja hyvää uutta vuotta!

    diidah: Ihania kuukausia siis teilläkin edessä:) Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
  7. Jos satut tyllihameapajille ennen minua niin saa tyrkätä oikeaan suuntaan ;D. Ja mielellään sellainen pehmeä ja muhkea :). Name itillä en olekaan käynyt aikoihin, sujuvasti vain kulkenut ohi :O.

    VastaaPoista
  8. Kauniita sanoja niin kauniista tytöstä:).
    Kiva lukea tätä kun oma tyttö on muutamia kuukausia pienempi, saa vähäsen vertailupintaa. Näin sitä huomaa miten paljon voi pieni muuttua vuoden aikana.

    VastaaPoista
  9. L-E: Lupaan blogata aiheesta heti kun meille kotiutuu uusi tyllihame. Tosin muistin vasta, että meillä on yksi pomp de luxin tosi kaunis versio viime kevään alesta. Siinä on vaan vähän haasteellinen väri joten täytyy miettiä mihin vaatteisiin sitä oikein yhdistelen. Siinäpä hyvä postausidea:)

    Minna; Kiitos:) Vuodessa tapahtuu kyllä ihan käsittämättömän paljon!

    VastaaPoista
  10. Voi kuinka tyttösi on niin suloinen! Ihastuttava pieni :)
    Tätä oli ihana lukea. Oma tyttöni täyttää 3 viikon päästä 1 vuotta, joten suurella innolla odotan mitä vuosi tuo tullessaan. Puheineen kaikkineen :)

    VastaaPoista
  11. eglite: Kiitos kauniista kommentista. Sulla on niin ihania aikoja edessä. 1-vuotiaan ovat jotain niin suloista, vielä vähän vauvoja mutta silti jo niin nokkelia ja oivaltavia tapauksia:) Sitten vaan odottelemaan sitä ensimmäistä äiti-sanaa (ellei se ole tullut jo:))!

    VastaaPoista
  12. Voi miten nämä pienet vaan kasvaa ja kehittyy ♥ Ihania kuvia pienestä Mietteestä, toinen on kyllä niin suloinen! Meidän neidillä tuli myös puhe aikaisin niinkuin teidän mietteellä ja niitä juttuja on kyllä aina hauska kuunnella. Hyvät naurut saa monta kertaa päivässä :)

    VastaaPoista