sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Pikainen potkupyöräkysymysOlemme hankkimassa Mietteelle potkupyörää ja tämä Intersportin Nopsa on kivan ja jämäkän näköinen, sekä myynnissä alennettuun hintaan (59,90). Ainoa mikä mietityttää on se, ettei pyörässä ole käsijarrua, kuten muutamissa muissa pyörissä näyttää olevan.

Onko teillä kokemuksia potkupyörän käytöstä? Tekeekö sillä jarrulla mitään? Mietteen tuntien pyörän käyttö tulee olemaan pikemminkin varovaista kuin vauhdikasta. Ja parivuotiashan ei kuitenkaan edes osaisi vielä käsijarrua käyttääkään.

Pappa oli löytänyt kirppikseltä Mietteelle ihan oikeankin pyörän, ja voi miten innoissaan Miete oli! potkupyörästä olen kuullut kuitenkin niin hyviä kokemuksia, että halutaan ottaa se käyttöön pyörän rinnalle.

31 kommenttia:

 1. Meillä ei ole jarrua ja ihan hyvin on pärjätty. En usk, että Eevi olisi edes oikein hokannut sitä jarrun käyttöä alussa, mutta siis jaloilla saa hyvin jarrutettua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Mekin päädyttiin siihen ratkaisuus ettei tuo jarru ole välttämätön:)

   Poista
 2. Meille on vasta ostettu potkupyörä (Puky) jonka tyttö saa toukokuussa lahjaksi, mutta sellaista suosittelen että käykää ihan tytön kanssa sovittamassa pyöriä, rengaskoko ei kerro todellista pyörän korkeutta. Meillä oli jo yksi potkupyörä (12"), jonka valmistajan mukaan piti sopia jo 80cm-> ja todellisuudessa 98cm pitkällä serkkupojalla yltää nippanappa jalat maahan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oli hyvä pointti. Mies kävikin tytön kanssa yhdessä hakemassa pyörän ja juuri ja juuri sen "korkeus" riittää.

   Poista
 3. meillä hankittiin tytölle puky potkupyörä tytön ollessa 2v. ja harmikseni sille ei ollut mitään käyttöä :/ varovainen tyttö muutaman kerran kokeili pyörää muttei uskaltanut potkutella sillä. Saatiin sitten lahjaksi ihan sellainen oikea pyörä polkimien ja apupyörien kera ja sillä tyttö rupes heti polkemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä sille löytyy vielä myöhemminkäyttöä ellette ole jo kierrättäneet sitä eteenpäin? Meillä tyttö innostui kovasti sekä tavallisesta että potkupyörästä. Potkupyörällä neiti lähinnä siis kävellä tepsutteleee eteenpäin, mutta kyllä se siitä!

   Poista
 4. Meillä on Prisman potkupyörä, eikä siinäkään ole käsijarrua. Mutta tosi hyvä on ollut eikä sitä jarrua olla kaivattu! Tyttö oppi hurjan nopeasti potkuttelemaan ja nyt jo jalat ylhäällä taiteilee ja harjoittaa tasapainoaan! Suosittelen. :) Tavallinen pyörä löytyy myös (isosiskon vanha), mutta polkeminen ei vielä oikein lähde.. ja tuolla potkupyörällä oppii sen tasapainon niin ei tarvita sitten appareita toivon mukaan ollenkaan tavalliseen pyörään siirryttäessä!
  Mutta toki on lapsikohtaista. :)

  Henna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen mekin pääsyttiin että ilman käsijarruakin pärjätään. Ja innokkaasti on potkuteltu:)

   Poista
 5. Meillä käsijarrullinen potkupyörä (puky) pyörinyt kohta kolme vuotta pihassa. Tyttö oli 3-vuotias kun hankimme sen ja alusta asti on käyttänyt jarrua ihan hyvin. Varsinkin mäkiä laskettaessa jarru on hyvä kun sillä saa jarruteltua pitkin matkaa hissukseen. Toki aikuisen täytyy muistutella että jarrutteles taas vähän ettei vauhti kiihdy liikaa... Jaloilla jarruttaminen onnistuu tasaisella juurikin kun vauhtia ei ole liikaa. Lisäksi Pukyssa on jalkateline, johon jalat voi laittaa vaikka mäenlaskun ajaksi. Nyt pikkusisko 2,5v harjoittelee samaisella pelillä kulkua ja ei ainakaan vielä ole hokannut kunnolla potkuttelua, lähinnä kävelee hissukseen pyörän kanssa. Uskoisin kuitenkin sen avautuvan hänelle tämän kesän aikana. Isosisko ei ole koskaan sitten tarvinnutkaan pyörässään appareita, oppi ajamaan 3,5v suoraan ilman niitä:) Eli potkupyörä tukee erittäin vahvasti tasapainon ja ohjaamisen oppimista, polkeminen täytyykin sitten opetella varsinaisella pyörällä. Meillä molemmat neidit ovat rauhallisia ja varovaisia liikkujia. Ja mielestäni on tärkeää ettei potkupyörä ole liian iso, ennemmin vaikka jämpti tai inan pienikin. Hallittavuus on parempaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi jalkateline olis varmaan ollut kätevä, se nyt jäi uupumaan tuosta Nopsasta mihin me kuitenkin päädyttiin:) Juuri kaltaisiasi kokemuksia olen kuullut, että tosiaan tuo varsinaisella pyörällä ajamaan opettelu helpottuisi potkupyörän myötä, kiva kuulla että näin teilläkin! Teidän kuopus on Mietteen ikäinen ja "potkuttelutyyli" on ihan samanlainen: hissukseen köpötellään eteenpäin:) Ja nimenomaan meilläkin tyttö on karkeamotorisilta ominaisuuksiltaan sellainen rauhallinen ja varovainen, siksi tuollainen tasapainoilutreeni ja muu aktivointi on oikein hyvä juttu! Kiitos pitkästä kommentistasi:)

   Poista
 6. Meillä on 3-v:llä Puky jarrullinen versio, mutta jarrun käyttö on todellisuudessa ainakin meidän pojalle silkka mahdottomuus, sormissa ei riitä pituus. Tänään ensimmäisen kerran pääsimme pyörää kokeilemaan uloskin ja voi sitä vauhdin hurmaa kun pääsi lujaa laskettelemaan. Suosittelen kyllä ehdottomasti tasapaino löytyi meillä ainakin tosi nopeasti ja luultavasti polkupyörään siirryttäessä ei poika apupyöriä tarvitse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän meno kuulostaa vauhdikkaalta:) Kiitos kommentista -näistä oli iloa ja hyötyä sekä minulle että monelle lukijalle!

   Poista
 7. Meillä on samanikäinen poika, joka potkuttelee pienimmällä Pukyllä. Nyt keväällä, kun jalat jo ylettyvät kunnolla maahan, on alkanut potkuttelun idea löytyä ja menee jo reippaasti eteenpäin. Satula on niin matalalla, että vauhdin meinatessa karata, voi nousta vaikka seisomaan ja jaloilla hidastaa menoa. 3v. isosisko onkin sitten asia erikseen. Tämä hurjapää laskettelee mutkaisia mäkiä täysillä, niin että äitiä pelottaa ja pääsee pyörällään niin kovaa, että halutessaan katoaa hetkessä näkyvistä. Käsijarrua ei viime kesänä suostunut edes yrittämään, mutta nyt sen käyttö jo onnistuu, vaikka ei se vieläkään juuri käytössä ole. Kiva blogi sinulla muuten!

  Pauliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista:) Meille kotiutui tuo Nopsa ja vaikka satula on niin matalalla kuin mahdollista se saisi olla vielä ihan inasen matalammalla...Mut tyytyväisiä ollaan ja kauhulla odottelen, meneekö meillä meno yhtä villiksi kuin teidän kolmeveellä, huhhuh!:)

   Poista
  2. Mikä tuossa Nopsassa on se satulan matalin kohta, siis senttimetreinä maasta? Ihmeellistä, kun moista tietoa ei löydy edes Nopsan omilta sivuilta...

   Mitä Miete on tykännyt potkuttelusta?

   Poista
 8. Suosittelen samaa kuin joku edellisistä, eli käykää ihmeessä kokeilemassa että pyörä on sopivan kokoinen lapselle. Meidän poika on keskivertoa lyhyjalkaisempaa mallia, eikä edelleenkään (3v / yli 95 cm) pysty potkuttelemaan suurimmalla osalla 12" potkupyöristä... Mutta omalla 10" mallillaan on pystynyt jo reilun vuoden ikäisestä menemään eli niissä pyörissä vaihtelee ihmeen paljon se miten matalalle maasta sen satulan saa. Satulan on oltava niin alhaalla että lapsi saa jämäkästi molemmat jalat maahan, muuten lapsi ei oikein innostu potkuttelusta jos ei koe saavansa tasapainoa turvattua hyvin.

  Meidän potkupyörässä sattuu olemaan käsijarru ja vaikka kuinka olen koittanut poikaa opettaa käyttämään sitä alamäissä kun vauhti kiihtyy hurjaksi, niin ei se sitä vieläkään oikein osaa käyttää. Kovasta vauhdista se pysäyttäminen olisi mielestäni turvallisempaa (ja vähemmän kenkiä kuluttavaa!) jos käyttäisi käsijarrua, mutta kaipa noin pienen on sitten vaikea saada sitä painettua riittävän lujasti?

  Potkupyörä on kyllä mielestäni tosi hyvä hankinta, meillä on sekä tyttö että poika tykänneet siitä ja jaksaneet jo kaksivuotiaana potkutella tosi pitkiä matkoja (ollut kiva pelastus reissulla kun ei käytetä rattaita enää). Ja potkupyörän jälkeen tyttö oppi tosi nopeasti ja helposti ajamaan tavallisella polkypyörällä alle 4veenä, missään välissä ei ollut sellaista vaihetta että vanhemman pitäisi juosta perässä koppausvalmiudessa vaan ajaminen polkupyörällä oli heti vakaata. Hups, tulipas mainospuhe, mutta olen siis itse ollut aivan myyty! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva että kerroit sun kokemuksista. Hyvä ja hyödyllinen mainospuhe!:)Mies ehtikin jo tytön kanssa tuon Nopsan hakea. Ehkä voisi vielö enemmänkin polvet jäädä koukkuun, mutta ihan kivasti neiti sillä jo kävelee eteenpäin;)

   Poista
 9. Hei,

  Itse en voi muuta kuin suositella potkupyörää. Meillä poika sai Kokua-merkkisen pyöränsä talvella ollessaan 2 v 4 kk ja ensimmäiset kuukaudet käyttöä harjoiteltiin sisällä. Keväällä pyörä vietiin ulos ja poika osasikin mennä sillä heti näppärästi. Potki oikein kunnolla vauhtia, nosti jalat ylös ja antoi pyörän rullata. Tuon potkupyörän ansioista meillä jäi polkupyörän kanssa apuratasvaihe käytännössä melkein kokonaan välistä. Hetken apurattaat olivat pyörässä, mutta alle kolme vuotiaana ne otettiin pois ja samantien ensi yrittämällä poika lähti ajamaan ilman niitä. Potkupyörä on siis aivan loistava väline tasapainon opetteluun. Ja mukavaakin tuo potkuttelu tuntuu olevan. Edelleen poika (nyt 4 v 8 kk) haluaa toisinaan ajella potkupyörällä.

  Meidän potkupyörässä ei käsijarrua ole ja vahva mieleipiteeni on, ettei sellaista tarvi. Lapsi saa vauhdin pysäytettyä parhaiten omilla jaloillaan. Itse asiassa olen sitä mieltä, että tuo jarru voi olla vaarallinenkin. Meillä oli ensin harkinnassa Islabikesin Rothan, mutta päädyttiin Kokuaan, kun ei haluttu käsijarrua.

  Ja komppaan edellisiä, kannattaa olla tarkkana pyörän valinnassa. Veljeni oli hankkinut pojalleen (1 v 11 kk) juuri tuon Nopsa- potkupyörän, mutta liian isohan tuo oli. Vaikka satula oli ihan alhaalla, ei poika yltänyt tuolla potkuttelemaan. Ja mahtaa noissa pyörissä tietysti koon lisäksi olla muitakin eroja, mm. painossa. Meidän Kokua ainakin on todella kevyt ja näin ollen helppo pienen lapsen käsitellä. Rothania voin suositella myös, jos tosiaan tuo käsijarru ei haittaa. Pukysta olen myös kuullut hyvää. Veljeni on aikeissa hankkia pojalleen juurikin Pukyn tuo Nopsan oltua liian suuri.

  Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oli kiva kuulla että potkuyörästä on iloa vaikka pyörälläajokin jo sujuisi. Käsittämättömän nuorena teillä poika on lähtenyt ajamaan ilman apupyöriä!!!! Veikkaan että meillä alkaa tuossa iässä vasta se potkupyöräily sujua:D

   Mulle nää merkit ei ollut ennestään tuttuja mutta näiden kommenttien perusteella tuo Puky taitaa olla suosittu. Mies ehti kuitenkin jo tuon Nopsan hakea ja onhan se aivan ihana -mut tosiaan hitusen liian ylös satula vielä jää.

   Poista
 10. Lisäys edelliseen...

  Meillä on siis Kokuan alumiinirunkoinen Jumper, ei puupyörä. Vaikka puiset muuten olisivatkin ihan hyviä menopelejä, ei noita meidän oloissamme ulkokäyttöön kannata mielestäni hankkia.

  Saija

  VastaaPoista
 11. Meillä on tuo nopsa ja emme ole jarrua vielä ainakaan kaivannut. :) Voin suositella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin meilläkin ja se on aivan ihana!:) Jarrua tuskin tarvitaan...

   Poista
 12. Mä katselin tota millille kans, mutta ei meidän neidin jalat yltänyt siinäkään maahan :/ oli muuten yllättävän iso isompi, kun jo jemmassa oleva potkupyörä... oletteko käynyt kokeilemassa sitä vielä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies ehti tuon Nopsan hakea Mietteen kanssa jo ennen suurinta osaa näistä postaukseen tulleista kommenteista. Mietehän on ikäisekseen pitkähkö tyttö, eikä tuo Nopsan koko ole mikään mahdoton. Satula on niin matalalla kuin mahdollista ja tyttö pystyy pyörän kanssa kyllä kävelemään -loivassa alamäessä on jopa vähän tullut oikeanlaista käyttöä. Toivottavasti Millille löytyy siittävän pikkuruinen pyörä!

   Poista
 13. meillä on pojalla potkupyörä, jota on käyttänyt jo pari vuotta. On tosi hyvä ja paljon käytössä.. Käsijarrulle ei oo ollut tarvetta, kunhan pitää huolen ettei mene hurjiin mäkiin :d mutta hyvä keksintö, suosittelen lämpimästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suosittelusta, täällä on aika yksimielistä porukkaa joten viimeistään näiden kommenttien jälkeen tuosta potkupyörästä olisi tullut ihan must have!:)

   Poista
 14. Täytyy tunnustaa että ihan tämän blogipostauksen ansiosta pojalta löytyy nyt tuo pinkki nopsa.. Pientä vartailua ajankulukseni eri malleista tein tämän luettuani ja siis ajatuksissa on kyllä muuten ollutkin että ehkä ennemmin potku- kuin polkupyörä. Intersportissa kävin sitten "katsomassa, punnailemassa ja mittailemassa" kyseista mallia, ja kun sitten selvisi että sinisiä ei ole ja punaisiakin vain kolme, eikä lisää ole nyt tulossa, niin kyllä se oli pakko mukaan ottaa. Miestä hieman hiersi tuo väri (toinen lapsi kun on tyttö, että sillekö se tulee) ja meinasi jo että pitää automaalilla maalata, mutta poika kun pyörän näki "Hieno pyörä!" ja "minun oma pyörä!" niin ei siihen taideta koskea! :) Kiitokset tästä vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, ilahduttaa aina hurjasti jos omasta postauksesta on jotain konkreettista hyötyä lukijalle:) Meilläkin kävi niin että mies lähti tytön kanssa tuota Nopsaa hakemaan ja toisesta myymälästä se oli jo loppu, mutta onneksi toisessa oli niitä vielä jäljellä. Ihanaa että poika tykkäsi niin paljon. Meilläkin Miete huutaa kaikille ohikulkeville pyöräilijöille ylpeänä, että "Minullakin on oma pyölä!":) Niin ja tuosta pyörästä on varmasti silmäniloa äidillekin, minusta se on niin suloinen ettei sanat riitä!

   Poista
 15. ihana toi pyörä :))))

  - http://kixi-w.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin minustakin:) Ja kiitos linkistä omaan blogiisi, tulen tutustumaan!

   Poista
 16. Meillä testailtu jarrutonta ja jarrullista. Käsijarrun ansiosta säästyy kengät mäkisessä maastossa:) Jarruttomalla kun jarruttavat kegän kärjillä. Puky on ehdottomasti paras. Siinä voi nostaa jalat kyytiin ja penkki on hyvän mallinen. Säätövaraa löytyy myös paljon. Löytyy Suomessa www.mimilii.fi

  VastaaPoista