keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Rintakarvoja ja muita tärkeitä huomioita

Aamuisin on ihan parasta kuulla, mitä Mietteellä on ensimmäisenä mielessä. Ne jutut on vaan niin mahtavia -ja jatkuvat täydellä turbolla iltaan saakka. Ajattelin kirjoittaa jotain Mietteen viimeaikaisia juttuja ylös muistoksi -ovathan ne varmasti asioita, joille perheen kesken hymyillään vielä monien vuosien päästä. 


Ennakkoluulottomasti käytetyt ja taivutetut sanat ovat mainioita. Aina ei edes raaskisi korjata sanan oikeaa muotoa, että saisimme mahdollisimman pitkään nauttia tytön omista versioista. Vetoketju on yleensä vetokoti tai vetokone. Mutta silti, kun aloin itse puhua Mietteelle vetokoneesta, tyttö ilmoitti minulle huolellisesti artikuloiden, ettei se ole vetokone vaan ve-to-ket-ju!Tänään menimme suoraan hoidosta kirjastoon, mutta se olikin kiinni. Miete hoki seuraavat viisi minuuttia, että täti on suljettanut sen, onko täti suljettanut kiljaston, äiti sano että täti on suljettanut sen...Yleensä jos en tajua reagoida Mietteen höpötyksiin ja olen omissa ajatuksissani, Miete alkaa valittaa: "Äiti älä ole  hiljaa!" 

Ostin Hemtexistä kuvan mukaisen lasikulhon, jossa säilytetään Mietteen hammaspastilleja (joo, tosi käytännöllistä, tiedetään...). Miete on kilhosta ihan tohkeissaan -ja minusta kilho on jotenkin ihastuttava sana.

Juttelimme Mietteen kanssa ristiäisistä, siitä kuinka vauvaa siunataan ja hänelle annetaan kasteessa nimi. Miete halusi kuulla tapahtumasta yhä uudestaan ja uudestaan. Lopulta hän kysyi iloisesti: "Olinko minä vauvana kastemato?"
Pissa-asiat ovat meillä kovin ajankohtaisia ja tottakai myös muitten pissaaminen kiinnostaa. Minua tyttö on aiheesta infonnut jo aiemmin, mutta tänään Miete oli kertonut myös hoitotätille, että kun isi pissaa se pitää pippelistä kiinni.


Ja nyt kun päästiin alapääosastolle niin erään kerran Miete katseli  alastonta äitiään ja totesi, että äitillä on pyllyssä rintakarvoja (ja siis ihan edestä päin minua katseli;)).

Tuohon viimeisimpään stooriin en viitsinyt googletella sopivaa kuvaa. Eiköhän tässä ollut kaikki tältä illalta. Nyt, hyvää yötä!

21 kommenttia:

 1. Hauskoja juttuja. :) Mieleeni muistui viime kesän lomareissulta, kun tytär kysyi ääneen uima-altaalla, että miksi Niklaksella (ystävämme) kasvaa mahassa parta. :D Ystävämme siis on tumma ja hänellä on runsaasti rintakarvoja. Meitä muita huvitti ja ihan selitettiin, mistä on kyse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten jutut on mainioita:) Mä olen kuullut muutamaan kertaan että mulla on pullea masu... no, yllä sen kestää kuulla 2-vuotiaan suusta;)

   Poista
 2. Nää on kyllä ihan parhaita ja pitäisi aina säännöllisesti muistaa kirjoittaa ylös! Ne sanonnat muuttuu niin nopsaan ja vaikka kuinka miettii että tän mä muistan ikuisesti niin eipä niitä sitten muistakaan. Kuten nyt tässä pohdin ja pohdin että mikä se oli se hauska sana millä E kutsui vetoketjua. Keto-jotain... :-/ pitää toivoa että se on tullut johonkin kirjattua.

  Meilläkin E kutsuu asioita omilla nimillään, mutta aina jos aikuinen yrittää käyttää samaa sanaa niin se korjataan. Eli korva kertoo mikä on oikein vaikka suusta tulee jotain muuta ;)

  Hih, ehkä teidän pitäis pitää kesällä pihalla kastemadon kastajaiset ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainio idea pitää kastemadon kastajaiset -menee ehdottomasti toteutukseen :) Mulla kun on tän blogin varassa ollut kaikki kirjoittaminen, niin aika paljon on kyllä vähentynyt asioiden ylöskirjaaminen. Silloin vauva-aikana tuli laitettua pieninkin inahdus ylös, nyt en ole muistanut kirjoittaa ollenkaan esim. syöttötuolin poisjäämisestä ja sellainen taitopäivityskin on tainnut jäädä tekemättä:( Mutta parempi jotain kuin ei mitään!

   Poista
 3. Poikamme oli juuri se ikäinen, että oli opettelemassa ensimmäisiä pitempiä lauseitaan. Olimme lähdössä kaupungille ja laitoin kesällä pojallemme kenkiä jalkaan, mies oli jo ulkona ajamassa autoa autokatoksesta ulos. Poika oli varmaan katsellut meitä saunoessamme (mieheni on aika karvainen tapaus eli ihokarvoja riittää) totesi minulle: "Äiti, sinulla ei ole selässä karvoja". Joo-o, se on kyllä hyvä juttu näin naisena : )

  Tosi hyviä lohkaisuja häeltä tulee edelleen 4-vuotiaana ja niitä kysymyksiä! Eipä kiperämpiä ole kukaan ennen kysynytkään, että pitää oikein miettiä miten vastaisi, vaikka yleensä se selittäminen ei vaikeaa olekaan.

  Hannele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihan myönteistä kuulla ettei omassa selässä kasva karvoja:D Meillä on kyselyikä vielä edessä, onneksi, voi onneksi, nykyään on google;)

   Poista
 4. Nämä on just niin huippuja :) Meillä ihan vastaava tilanne kun oltiin eräänä iltana koko perheen kesken saunassa, niin Ceela totesi yhtäkkiä että äiti sinun pepussa on karvoja :) Ja tähän isi sitten repeilee kovaan ääneen että niimpä tosiaan onkin. Tosin siihen Ceela totesi että kyllä isi sinunkin pepussa on karvoja :) Ja nuo omat sanat on tosiaan niin huippuja ne pitäisi kaikki kirjata ylös ennen kuin unohtuu. Meillä mm. pannari on pannarta ja limppari on limpparta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on hauskaa kun lapsi saa vaikkapa hetkeksi isin nauramaan äidin kustannuksella, niin eikähän se "pilkka" osu aika nopeasti myös omaan nilkkaan ;D

   Voih, toi pannarta ja limpparta on niin söpöä :) Juoko Ceela myös maitoota? :)

   Poista
  2. Ihme kyllä maito on ihan vain maitoa :) Luulen että nuo sanat mistä löytyy r-kirjan taipuvat usein vähän hassusti jostain syystä :)

   Poista
 5. Moikka moi, nämä tälläiset on kyllä niitä parhaita. Ja kun vain aina muistaisi kirjata ylös niin kyllä saisi hyviä nauruja myöhemminkin. Adéan viimeisin lausahdus mikä tulee nyt mieleeni oli tälläinen poliisiauton nähdessään: Äiti... niin se on että poliisi vie tuhmat putken päälle istumaan. :) Ja putkaa neiti siis mietiskeli. -Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih:) Miete ei vielä hirveästi ymmärrä poliiseista, mutta tyttöreppana selitti, että hoidossa oli leikitty poliisia ja rosvoa: pojat olivat poliiseja, isompi tyttö oli prinsessa ja Miete oli varas :D Ihan kiva roolinjako...

   Poista
 6. Ihana juttu! Viimeinen oli oikein kirsikka kakun päällä :D Mietin usein, että harmittavan vähän tässä kakkosen jälkeen on tullut kirjoiteltua ylös Neidin sanomisia. Varmasti jälkikäteen harmittaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan paras! :D Kaverin tyttö totesi 2-vuotiaani äidilleen vessassa että "siili". Kaverini siihen että ei se ole siili äitillä siellä, johon tyttö tokas että "ovara" =)

   Poista
  2. Elenel ja Terhi: Alapäänjutut jaksaa aina naurattaa:) No, todennäköisesti niitä tulee vielä lisää tässä matkanvarrella...kunhan vaan ne jutut pysyisi suurinpiirtein oman kodin seinien sisäpuolella ja kohdistuisi lähinnä omaan perheeseen...:)

   Poista
 7. Aivan mielettömän ihana postaus.
  Jokaisessa kohadassa hymyilin niin että poskiin sattuu ja muutamassa kohdassa nauroin aivan ääneen :D

  Meillä Stella oli vähän aikaa sitten isovanhempiensa kanssa saunassa ja oli todennut ukille "isillä on samanlainen" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että sain jaettua iloa eteenpäin:) Vai on ukilla ja isillä samanlaiset -eräs pikkutyttö oli kerran saunassa isoisälleen todennut että "isillä on ihan erilainen" :)

   Poista
 8. Hihittelin täällä aamukahveen äärellä :)))) Inkerin juttuja olen kirjoittanut ylös liiian vähän. Kiitos hyvästä muistutuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei noita juttuja varmaan voi liikaa ylös kirjoittella, uskon että ne on isompana lapsellekin tärkeitä ja kivoja muistoja:) Täytyisi itsekin yrittää taas aktivoitua...

   Poista
 9. Haha, ihania oivalluksia! Vai että kilhoja ja kastematoja :-D (Ja minä kun puhuin meidän isolle tytölle tulevista ystäväni vauvan ristiäisistä, se vaan hermoili, että missäs se kaksi vuotta sitten käytetty Hello Kitty-mekko on, että hän panee sen päälle O_o Selitä siitä nyt sitten, että se mekko yltää neitiä enää napaan... :-))

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa viikonloppua myös sinulle! Toivottavasti ristiäisiin löytyy mieleinen ja sopivankokoinen mekko;)

   Poista
 10. Hauskoja juttuja:)

  Yksi pieni tyttö oli taannoin saunassa ensin kehunut mummiaan muhkeaksi ja sitten perään todennut papalleen että, "sun pippeli on paljon pienempi kuin viimeksi".

  VastaaPoista