perjantai 19. huhtikuuta 2013

Talvi on tehnyt taikojaan

"On kevät!" riemuitsi Miete, kun jäimme hoitopäivän päätteeksi ulos leikkimään. Minä kun olin päivällä autonratissa pohtinut, että maiseman erottaa syksystä vain pohjoissatakunnan tulvapellot. Mutta ehkäpä Mietteen asenteen ansiosta aurinko pilkisti kuin pilkistikin pilven takaa, joskin notkuin silti hiekkalaatikon reunalla puolijäässä...

Pihassa Miete kiipesi rengaskeinuun, ja annettuani tytölle pienet alkuvauhdit, hän alkoi itse ottaa vauhtia! Aika upea uusi taito näin kevään kunniaksi:)


Hullujen Päivien löydöt Mietteelle: Benettonin mekko ja Mayoralin t-paita

Talven päätteeksi on moni muukin asia loksahtanut paikoilleen. Miete on oppinut sanomaan D-kirjaimen: Aala on nykyään Aada. R-kirjain on sensijaan vielä hakusessa. Miete kysyi yksi päivä autossa, että mikä eläin alkaa ällällä. "Lintu, lehmä...", .minä luettelin. "Eikun ällällä!", Miete täsmensi. "Ai sä tarkoitat ärrällä. No ootas mä mietin...". En keksinyt yhtään ärrällä alkavaa eläintä (keksitkö muka ite;)), mutta hetken päästä takapenkiltä kuului: "Lapu! Lapu alkaa ällällä." 

Näin valon lisääntyessä meillä on hankintalistalla Mietteen huoneeseen myös lullavelho.

Vaikeisiinkin sanoihin on tehty tuttavuutta. Miete osaa jo sanoa violetti, mutta yleensä hän kuitenkin pyytää "ison vialotin hammaspastillin". Yksi erityisen kimurantti sana on ollut "anteeksi". Me ollaan isin kanssa pidätelty naurua kun Miete on dramaattisesti itkien hokenut: "Mä en osaa sanoa anteeksi kun se on niin hankala sana! Mä en uskalla sanoa sitä sanaa, sanotaan yhdessä..." Muutaman pikku jäähyn jälkeen anteeksi-sana on alkanut sujua jopa salamannopeasti, ja tyttö on kovin ylpeä taidostaan.


Korvapuusteja isin kanssa

Tänään meillä on ohjelmassa kaupassakäyntiä ja kinkkupiirakan leipomista. Huomenna lähdemme Mietteen kanssa mummolaan yökylään. Miete ehdotti myös, että etsitään isin suurennuslasilla banaanikärpäsiä, joten kyllä tässä ohjelmaa riittää perjantai-illan ratoksi.

Mukavaa viikonloppua!

P.S. Nyt on menossa Boozt Days, ja kauden uutuuksia myydään -25% alella. (commercial)


3 kommenttia:

 1. Kyllä se kevät on. :) Hienoja taitoja Miete on oppinut! Kyllä se R sieltä myös tulee! D:n hallitseminen edesauttaakin R:n oppimista, sillä se ääntyy samassa paikassa. :)

  VastaaPoista
 2. Olet tehnyt kivoja kesälöytöjä. Uskottava se on, että se kesäkin sieltä tulee kun jo päästiin lumestakin eroon;)
  Miete on hyvin oivaltanut tuon lapu-sanan. Koitin miettiä jotain ärrällä alkavaa eläintä, enkä kyllä keksinyt muuta kuin tuon ravun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt tuli mieleen rusakko:) Mietin myös rouskua mutta se taitaa olla sieni :D

   Poista