maanantai 18. marraskuuta 2013

Vienti ja haku

Mietteen päiväkoti muutti reilut kaksi viikkoa sitten uusiin, toimivampiin tiloihin. Lapset ovat tykänneet tosi paljon "uudesta päikystä", ja minustakin tuntuu ihan luksukselta viedä neiti hoitoon uusiin tiloihin. Oikeasti uudessa päiväkodissa ei ole mitään ihmeellistä, paitsi että siellä on kaikki mitä päiväkodissa kuuluukin olla: lapsille mitoitetut saniteettitilat, kunnon vaatesäilytys ja tarpeeksi tilaa leikeille ja askartelulle. Aikaisemmin päiväkoti toimi paritalon puolikkaassa, jota ei vartavasten oltu suunniteltu päivähoitokäyttöön. Vaikka lapset touhusivat siinä pihassakin aina iloisin mielin, niin olihan se oikeasti aika ankea: ei yhtään keinuja tai kiipeilytelineitä. Nyt on muuton myötä myös ulkoilualue sellainen kuin kuuluukin.

Kivat hoitokaverit ja ihana henkilökunta on tietenkin pysynyt ennallaan. Hoitotäti kertoi kysyneensä Mietteeltä, että tykkääkö tyttö uudesta päiväkodista. "Tykkään!", oli Miete vastannut. "No mikä tässä uudessa päiväkodissa on parasta?" "Se kun tänne on pitempi matka niin mä ehdin autossa nukkua.", oli neiti vastannut. Matkaa uuteen päiväkotiin taitaa olla viidestä kymmeneen minuuttia...


haalari Mini Rodini, pipo Reima, rukkaset H&M, kengät Sorel

Tänä aamuna puin Mietteelle toppahaalarin päälle ja jätin välikerrokset kotiin. Täytyy testailla, tuleeko tuossa liian kuuma. Helpottaa kuitenkin vaatetouhuja kun ei tarvitse montaa kerrosta pukea, ja musta on myös mukavan armollinen ja helppo väri näillä keleillä. En ollut tajunnutkaan miten mieletön asustesetti tuosta Reiman Ani -piposta ja H&M:n sydänrukkasista muodostuu.

Miten teillä muuten lapsi/lapset jäävät aamuisin hoitoon? Miete tosiaan täyttää pian neljä vuotta ja hoitohistoriaa hänellä on takana reilut kaksi vuotta. Aluksi tyttö oli perhepäivähoidossa, ja päiväkodissa on oltu pian kymmenen kuukautta. Aika usein Miete jää itkemään mun perääni. "Äiti mää en tahdo että sää lähdet." Meillä on pieniä rutiineja joiden toivon helpottavan eroahdistusta: Miete saattaa ojentaa harmit käsiini, ja minä lupaan heittää ne taivaan tuuliin. Usein jätän suukkoja hänen taskuihinsa, joita voi sitten noukkia sieltä jos tulee äitiä ikävä. Ja tietenkin lähtiessä halitaan, vilkutetaan ja suukotetaan, vaikka sellainen toisaalta nostaakin niitä tunteita enemmän pintaan.

No, Miete on hyvin tunteikas lapsi, joten hän reagoi vahvasti. Minua kuitenkin rauhoittaa se, että tiedän tytön viihtyvän hyvin hoidossa, ja usein tyttöä hakiessani siellä on niin mukavat touhut menossa, että saan kuulla tulleeni liian aikaisin hakemaan.


Aika usein tulee pyöriteltyä mielessä omien toiveitten ja arkielämän ristiriitaa. Miten ihmeessä sitä ehtii huolehtia omasta liikuntatarpeestaan, viettää aikaa lapsen kanssa, hoitaa koiran lenkitykset, tehdä kotityöt, bloggailla... Illat ovat niin kovin lyhyitä.

Tajusin tänään, että voisin pari kertaa viikossa hakea Mietteen hoidosta kävellen. Siinä tulee hoidettua oma päivän liikunta, ulkoilutettua koira, ja Mietekin tuntui kovasti nauttivan pienestä vaunulenkistä. Tyttö halusi selkänojan makuuasentoon ja laulaa luritteli koko kotimatkan. Katsoin ihan mielenkiinnosta hakureissuni statistiikat Sports Trackerista: 6 km, 60 min. ja 328 kcal. Ei hullumpi lenkki, ja se fiilis oli tuon jälkeen mitä mahtavin! Ehdin jopa hetken nauttia päivänvalostakin ennen kuin joku veti verhot alas.

Aatos kulkee talutushihnassa erittäin hitaasti, ainakin silloin kun suunta on kodista poispäin. Niinpä menomatkalla päiväkotiin herra istui rattaitten kyydissä korvat tuulessa heiluen, mutta paluumatkan tassutteli reippaasti ja mallikelpoisesti rattaiden vierellä. On se söpö!

sis. mainoslinkki/ Reima

3 kommenttia:

  1. Meil on 3km eskarimatka, kerran ollaan koko porukka kävelty, muuten mennään bussilla.
    Aamu-uninen 6v kävelee tuota matkaa hiukan kauan ;)
    Itse olen useasti kävellyt sitten kun eskarilainen on jätetty tai kävellyt hakemaan.
    Toiveissa olisi vähän lähempää eskaripaikka aamujen helpotukseksi (ei ajokorttia ja bussin kanssa koko reissussa menee aamulla sekä päivällä tunti per kerta :/ )

    VastaaPoista