keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Mietteen makkarakastike

Kun äitisi pyytää sinua auttamaan makkarakastikkeen valmistamisessa, sano että ihan kohta.
Tee vaikea päätös leikkimisen ja ruuanlaiton välillä ja riennä äidin avuksi keittiöön.
Aloita äidin esivalmistelemien makkaroiden pilkkominen.
Muista varoa sormia äläkä käytä kaikkein terävintä veistä.


Pilko yksi makkara reippaasti.
Tee toisesta makkarasta kirahveja, matoja ja palapelejä.
Pilko kolmas makkara pienen pieniksi palasiksi äläkä anna äidin katsoa, koska osaat kyllä.
Lauleskele samalla Pikku Kakkosesta tuttua laulua "kaikki yhteen me kuulutaan, me homma hoidetaan".
Jätä loput makkarat äidille ja mene takaisin leikkimään.
Muista pyytää hammaspastilli, koska maistoit äsken makkaraa.

Äiti voi tässä vaiheessa pilkkoa salaa hiukan sipulia kastikkeen joukkoon.
Ja laittaa vaikka perunat kiehumaan, jos muistaa (mun äiti ei muistanut, koska sillä on todella huono muisti).

Kun äitisi on ruskistanut makkarat (ja sipulit hyi) paistinpannulla, mene taas auttamaan.
Äidin siirrettyä pannun hetkeksi pois liedeltä, ripoittele makkaroiden päälle pari ruokalusikallista vehnäjauhoja (kivaa) ja turauta mukaan tomaattipyrettä (kamalan kylmä se tuubi).
Jatka taas leikkejä.

Äiti lisää tässä vaiheessa pannulle vähän vettä, purkillisen ruokakermaa ja mausteeksi pikkuisen sinappia, mustapippuria ja lihaliemikuution murusen. Se huutelee keittiöstä, että mitä minä leikin, mutta en halua kertoa, koska se on salaisuus (olen parhaillaan piirtämässä tussilla käteeni koiran kuvaa, mikä selviää äidille sitten ruokapöydässä).


Ruoka maistuu minulle hyvin, mikä on aika harvinaista, koska äiti ei tee kovin hyvää ruokaa ja söisin mieluiten vaan kaupan valmista maksalaatikkoa tai nuudeleita. Ilahdun kun äiti laittaa salaatin joukkoon mansikoita. "Hmmm, mansikoihin tulee ihan himo!", totean. Äiti kehuu minua siitä, että syön lautaseltani salaatinlehdenkin. Niinpä kalastelen salaattikulhosta lisää lehtiä suoraan suuhuni näyttääkseni, että se nyt ei ole juttu eikä mikään. Ruokapöytälauluksi sopii tänään yksi lemppareistani, Brädi feat Toni Virtasen Hätähuuto. Laulan sen tosi hyvin.

Kaiken järjen mukaan minun tulisi kyllä saada katsoa tänään vähän lastenohjelmia: en mankunut tällä kertaa yhtään ruokapöydässä -ja tein äidin suureksi avuksi sen makkarakastikkeenkin.

3 kommenttia:

  1. Hah haa, aamun virkistys tämä resepti, kiitos! On se vaan jotenkin liikuttavaa miten samanlaisia asioita saamme kokea. Äidin tekemä kelvoton ruoka, tuo auttamisen into(?) ja yllätys, kun jokin pitkään hyljeksitty ruoka maistuukin yhtäkkiä erinomaisesti. Maksalaatikko on ja pysyy kuitenkin ruokalempparien kärjessä. Mielellään jääkaappikylmänä, ilman lisukkeita. Onnea päivääsi Äiti! terkuin Helena

    VastaaPoista
  2. Heh, voin kuvitella että tähän on äitinä helppo samaistua:) Ajattelin noudattaa sitä "lapset mukaan ruoanlaittoon" -ohjetta, ja ihan hyvinhän se toimi...Makkara tosin on aika helppo raaka-aine, en tiedä millä saisin tytön syömään kanaa ilman ylimääräisiä kotkotuksia :)

    VastaaPoista
  3. Osaat aina kirjoittaa niin kivasti ja tämä oli niin hauska, rupesi heti tekemään mieli makkarakastiketta :):)

    VastaaPoista