sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Kodin säännöt

Tässä on jo yli puoli vuotta omaksuttu elämää, jossa en ole enää läsnä lapselleni kuten ennen olin. Elämää jossa pitää kirjoittaa kalenteriin "isi hakee", "isi vie", "lauantai isillä", "isi-viikonloppu". Aluksi se tuntuu vääryydeltä, sitten siihen jotenkin tottuu, mikä sekin on tavallaan väärin. Ja kun itsellä helpottaa, sitä voimakkaammin se tuntuu lapseen osuvan: "En kestä kun en nää teitä yhdessä eikä tälle asialle voi tehdä mitään!"

Tänä iltana hain kuitenkin onnellisen ja reippaan lapsen isältään. Viikonlopun aikana oli käyty jäähallilla luistelemassa ja rakennettu hieno raketti. Miete hihkui entisen yhteisen kotimme eteisessä: "Mulla on ihana perhe! Äiti mä oon onnekas kun mä synnyin just sun masusta! Mun perheeseen kuuluu sisko, äiti, isi ja Aatos.".

Se on tärkeää. Lapsen tunne siitä että perhe ei ole kadonnut mihinkään. Vaikka onkin kaksi eri kotia. Vaikka joutuu elämään ikävöinnin kanssa.

Illalla teimme Mietteen ehdotuksesta kotiimme säännöt. Miete keksi itse niistä jokaisen, minä autoin vain muotoilemaan lauseet vähän tiiviimpään muotoon ja tietenkin sanelin oikeat kirjaimet:
Ei saa tapella
Pese kädet
Ei saa mankua ruuasta
Ulkoiluta Aatos
Siivoa jälkesi
Muista rakastaa

Säännöt ovat osin aika vaativat, mutta kyllä me ainakin yritetään parhaamme!

Tässä vielä kuva Mietteestä ja Aatoksesta Tahkon upeissa maisemissa viime kesänä:

6 kommenttia:

 1. Kiva kun palasit kirjoittelemaan:)...mua jäi mietityttään kuinka onnistuu koiran ja lapsen kanssa yhteiseläminen ainoana aikuisena? Ääh siis vaikea selittää ...tuleeko Miete aina suosiolla mukaan koiralenkille? Entäs aamulla aikasin kun pitää töihin lähteä ja sitä ennen koira ulkoiluttaa onko tyttöä vaikea saada mukaan? Tekisitkö joskus postauksen tästä aiheesta,kiinnostaisi kovasti. Ps. Miete ja Aatos on söpöjä:)

  VastaaPoista
 2. Erittäin hyvä kysymys! Aatos oli esim. juuri viime viikolla pakko viedä useaksi päiväksi koirahoitolaan, että sain työkuviot ja arjen rullaamaan :) Eli haasteellista on! Onneksi rotu on meille sopiva: kulkee mulla mukana aika paljon töissäkin ja toisaalta ei ole katastrofi, jos lenkit jäävät välillä pikku pyrähdyksiksi vaikkei se optimaalisin tilanne toki olekaan. Miete pitää sitten sisätiloissa huolen koiran aktiviteeteista ;)
  Olisihan tuossa postausideaakin. Kiitti vinkistä ja kommentista :)

  VastaaPoista
 3. Siinä onkin hyvät säännöt ja ihana viimeinen kuva!

  VastaaPoista
 4. Viimeinen sääntö on parhain. Kaunis kuva kaksikosta.

  VastaaPoista
 5. Hyvältä kuullostaa Mietteen laatimat säännöt
  ja tuo kuva Mietteestä ja Aatoksesta on niin herttainen :)

  VastaaPoista
 6. Ihana ja niin viisas Miete <3
  - Miia

  VastaaPoista