sunnuntai 20. joulukuuta 2009

3 + 4 + 4 = 11

Meidän unirytmi on muodostunut sellaiseksi, että iltapäivällä viiden, kuuden maissa alan olla hirmu väsynyt ja valmistautua siihen, että vauva menee pian yöunille... Päivä on mennyt lähinnä vauvaa syöttäessä, hän torkahtaa pieniksi hetkiksi, mutta käytännössä kaikki aika menee vauvan kanssa "touhutessa". Eilen tosin ehdin melkein tehdä herkullista riisipuuroa ja luumukiisseliä, mies joutui vain vähän auttamaan...

Eilen illalla iltaruokailu kesti yllättävän kauan ja vihdoinkin siinä kahdeksan maissa uni tuli vauvalle ja äidille. Yhdentoista maissa heräiltiin taas syömään, vaihdettiin vaippa ja jatkettiin noin tunnin päästä unia. Laitoin kellon soimaan neljältä aamuyöllä ja vauva heräili itsestään vähän ennen kellonsoittoa. Syötiin tissiä taas tunnin verran ja aamulla herättiin kahdeksalta ruokailemaan.

Normaalisti tästä alkaa äidin oma aika ja vauva voi nukkua aamupäivällä vielä useamman tunnin unet. Äiti ehtii tehdä vähän kotitöitä, käydä suihkussa, meikata, SYÖDÄ, surffailla netissä...Tänä aamuna vauva oli vähän pidempään hereillä, mutta isä sai vauvan vielä nukahtamaan.

Mutta eipä tosiaan voi valittaa. Nukun öisin peräti 11 tunnin yöunia! Ihme, että silti niin aikaisin illasta alkaa väsyttämään. Toisaalta tämä sisätiloissa kyhjöttäminen varmaan lisää tällaista yleisväsymystä. Kaipaan ulos! Haaveilen siitä, että pääsisimme viimeistään jouluaattona vaunulenkille koko perhe.



Ikää tasan 1 vko ja yllä äidin suosikkiyökkäri.

Suosikkiyökkärin koko 56 on sopiva, mutta mukavan väljä. Molempiin suuntiin aukeava vetoketju koko puvun pituudelta on nerokas ja käytännöllinen keksintö. Yökkäri on edullista Ciraf-merkkiä. Vaatekoko 50 on käynyt vauvalle jo kinkkanaksi (olihan tyttö syntyessään jo 51 cm) ja valitettavasti muutama ihanuusvaate jäi ihan käyttämättä. Kaikkein kätevimpänä päiväasuna pidän puolipotkareita ja kietaisubodyja. Asusteeksi jotkut söpöt sukan, niin äiti tykkää :) Vaatteita menee paljon, koska meillä on ns. aivan älyttömän kovasti puklaava vauva...Välillä huolestuttaa, että vauva saa jonkun keuhkokuumeen, kun on kokoajan kaula ja kaulukset puklussa :(

Vinkkejä otetaan vastaan, miten tuon puklailun kanssa pärjää! Meillä tulee pesukoneellinen harsopyykkiä päivässä...

9 kommenttia:

  1. Voi että hän on kyllä suloinen!:)
    Ei ole ikävä kyllä vinkkejä tarjottavana, minä olen enemmän saamapuolella tässä kokemuskaupassa, kun voin lukea etukäteen mitä kaikkea saattaa olla tulossa ja miten niistä selvitään...

    VastaaPoista
  2. Ihana kuva, nukkuu niin tyttömäisen sievästi =)

    Teillä on ihan unelmarytmit! Mieluummin nukkuu kunnolla yöllä ja käninät sun muut on sitten päivisin.

    VastaaPoista
  3. Lähes sama lempiyöpuku kuin "mulla" =D Sama malli ja samat kukat mutta vihreen tilalla oranssia - jäi vaan just valitettavasti pieneksi, eikä niitä enää kaupassa ollut isompia vaikka kuinka kävin väijymässä.

    Puklailuun antaisin vinkiksi, että pidä vaan niitä harsoja aina lähettyvillä useampi kappale, kuten varmaan jo teetkin. Meillähän on kanssa paljon puklaava vauva, ollut alusta asti ja edelleen jatkuu. 4kk neuvolassa kyselinkin lääkäriltä asiasta, mutta hän vain hyvin sympatiseeraavasti sanoi, että eipä sille paljon voi. Todennäköisesti loppuu kun vauva nousee seisomaan.... Puklaus voisi lääkärin mukaan johtua myös jostain allergiasta jos myös peppu punoittaa kovasti. Meillä ei ole ollut koko aikana pienintäkään punoitusta, joten allergiasta ei ainakaan meillä ollut kyse.

    VastaaPoista
  4. Tuuli: no eipä mene kauaakaan kun päästään kuulemaan sun kokemuksia puklailusta ja kaikesta muusta :)

    Heidi: Vaikuttaa tosiaan rytmien puolesta olevan ns. helppo vauva. Toisaalta takana vasta 2 viikkoa elettyä elämää, joten mitä tahansa saattaa olla vielä edessä ;)

    Petuli: Ei kai tässä auta kuin tottua tuohon puklailuun. Koitan myös syöttöjen aikana vähän "rauhoitella" vauvaa ja pitää pieniä taukoja. Voi olla että alkuun tuli vaan tungettua liian tiheään tissiä suuhun pienestäkin inahduksesta...Toivottavasti ei ole allergiaa!

    VastaaPoista
  5. Suloinen, suloinen pieni prinsessa <3

    Meillä puklaaminen on ihan järkyttävää!!! Sitä vaan tulee ja tulee... Ja mä en oo keksinny mitään keinoa siihen :) Kerään vaan puklut aina harsoon :D Me annetaan pojalle Cuplatonta ja se lisää tota puklaamista ennestään.

    Kivasti teillä nukutaan. Meillä ei onneksi ruokailu kestä kauaa kun pullosta tulee maidot vauhilla :)

    VastaaPoista
  6. Maria: Kiva kuulla, ettei meillä ole ainoa puklaileva vauva. Tuo puklailun määrä kyllä yllätti! Mutta ehkä se joskus loppuu... Toistaiseksi ei voi valittaa näistä nukkumisista, toivottavasti jatkuu samaan malliin :) D-vitamiinitippoja on mennyt parina päivänä ja jännittää vähän tuleeko niistä mahakipuja...

    VastaaPoista
  7. Voi miten ihana vauva!Melkein tulee itsellä oikein ikävä noita yösyöttöjä ja kaikkea mitä siihen pikkuvauva vaiheeseen kuului. Kummasti sitä unohtaa sen väsymyksen mitä silloin oli :) Teillähän nukutaan kuitenkin todella hyvin. Puklaukseen ei mullakaan ole mitään niksiä, mutta meillä ainakin yritettiin röyhtäyttää tosi hyvin syönnin jälkeen niin se ainakin vähensi sitä. Joskus ei meinannut tulla röyhtäystä millään, mutta hetken kun taputteli ja piti olkapäällä niin sieltähän se tuli. Auttaa myös siten, että ei mene mahaan turhaa ilmaa.

    Voi voi kun pukkaa taas vauvakuumetta päälle :) Nauti nyt ihan todenteolla tuosta ajasta, se menee niin nopeaa. Sitä mullekin toitotettiin, mutta eihän sitä siinä tajunnut, nyt vasta jälkeen päin hokasin, että eihän se Eevi olekaan mikään pikku vauva enää :(

    Oikein ihanaa joulua teidän perheelle!

    VastaaPoista
  8. Ihana kippana ja nätti yökkäri...

    VastaaPoista
  9. Sini: Kiitos kivasta kommentista :) Tuntuu jo nyt, että vauva on tosi paljon kasvanut, vaikka äskenhän se vasta syntyi...Täytyy tosiaan muistaa, että nämä ovat ainutlaatuisia ja ohimeneviä hetkiä, myös silloin kun/jos vauva valvottaa ;)

    Jarna: Niin on <3 Kiva että jätit merkinnän käynnistäsi :)

    VastaaPoista