torstai 9. syyskuuta 2010

Me tarvitaan uudet vaunut, mielellään ihanat

Talvi tulee ja me ollaan körötelty pelkillä matkarattailla tässä jo jonkin aikaa. Säilytys ulkona, sateessa ja paisteessa ei kohdellut silkkihansikkain Mietteen edesmenneitä vaunuparkoja. Nyt tarvitaan uudet. Hobby Hallista saisi ihan kivat Carenan mustat vaunut, ja halvalla. Mutta, mutta...

Haluaisin Emmaljungan vaunut valkoisella nahalla ♥ Mua ei aikaisemmin kiinnostanut lastenvaunut pätkääkään ja nuo entiset ABC:t haettiin Tallinnasta idealla "kun halvalla sai". Nyt mulle on tullut sellainen tunne, että tämä vaunuaikakin tulee ja menee. Enkö voisi siitäkin ottaa kaiken ilon irti! Saattaa olla että Miete jää mun ainoaksi lapseksi. Haluan, että meillä on ihanat vaunut!


City Cross


Ceroxit olis meidän tarpeisiin ehkä parhaat, mutta näitä saa vain kerman värisellä nahalla. Oliskohan se luonnossa yhtä kaunis kuin kirkas valkoinen..?


Samaa materiaalia oleva makuupussi olisi mielettömän kaunis. Toisaalta Kuperkeikkaan on tulossa Ticketin pusseja ja haluaisin ehkä sellaisen, vaaleanpunaisena.

Kokemuksia
valkoisesta leatherette -materiaalista ja sen käytännöllisyydestä?

24 kommenttia:

  1. Meillä oli juurikin noi valkoisella nahalla olevat vaunut ja oli ihanat!!!! Ei tullu mitään jälkiä meillä käytön aikana. Nyt harmittaa, että möin pois! Sit tolla kerman värisellä nahalla oli se turvaistuin. Valkoinen on luonnossa paljon kauniimpi! Mutta ei kermakaan paha ole ja toisaalta se on käytännöllisempi. Höh, pitikin myydä :(

    VastaaPoista
  2. meillä on ollut kahdella lapsella noin 10 eri vaunut/rattaat, ja kolmannelle on tulossa näillä näkymin ne 11..
    oon kyllä suosinut käytettyjä kun asia vähän lipesi käsistä, mutta aivan varmasti saa vaihtaa jos mieli tekee!
    jos tuo valkoinen on parempi, niin se heittoaisa on pikkujuttu jota ilmankin tulee toimeen kyllä <3

    VastaaPoista
  3. Itse en enään ehkä noin "isolle" lapselle ostaisi isoja rattaita. Omasta kokemuksesta meillä alkoi tuossa vuoden iässä isot rattaat ottamaan pannuun ja päädyin ostamaan matkarattaiden lisäksi Brio Ponyt. Okei juoksemiseen oli sitten vielä juoksurattaat, mutta isot yhdistelmä möhkö rattaat vaan tuntuivat liian raamikkailta enään tarpeeseen mikä oli kun lapsi alkoi ennen vuoden ikää kävelemään ja pääasiassa halusi vain kävellä ja työnnellä omia rattaitaan. Toki nuo harkitsemasi vaunut ovat kauniit :)

    VastaaPoista
  4. Meillä on nuo valkoiset.:) Ovat niin ihanat.Mutta joo tietty kaikki lika ja pöly näkyy tosi hyvin ja helposti,mutta onhan ne kyllä helppo pyyhkiä:)

    VastaaPoista
  5. Tuo Beige oli minusta luonnossa kyllä kanssa nätti ja vaaleanpunaisen pussin kanssa se olisi täydellinen :) Nuo Ceroxit on todella hyvät työntää kuten myös City Crossit eli kyllä suosittelen sijoittamaan kärryihin. Ja aina saat jotain kotiinpäinkin takaisin kun pidät nuo siistinä kun teidän kärryttelyaika loppuu aikanaan, ja nuo vielä ovat niin ajattomat :) Terkuin Ninni vaunuhullu :D

    VastaaPoista
  6. Voin suositella Emmaljungan vauvuja (itse en edes harkinnut aikoineen muita) sekä Ticketin pussia :)

    VastaaPoista
  7. Meillä on Emmaljungan Scooter rattaat (celbration) creme värissä. Mä en ois ikimaailmassa valinnut sitä väriä nettikuvien perusteella. Luonnossa mun mielestä paljon kauniimpi ja tyylikkäämpi. Tykkään paljon myös tosta valkoisesta. Ainakin tuo meidän leatherette on ollut helppo pitää puhtaana. Ei siis ollenkaan huono materiaali rattaisiin :)

    VastaaPoista
  8. Ihanalta näyttää kyllä nuo valkoiset City Crossit! Kokemusta ei niistä ole, mutta kelpais kyllä meillekin :)

    VastaaPoista
  9. Sä veit bloggauksen mun suusta! Jos nyt näin voi sanoa :)

    Mä rakastuin viime viikolla Emmaljungan City Cross Celebration malliston rattaaseen. Kerman värisellä nahalla ♥ Oih. Tuntui että just ois pitänyt ne ostaa. Onneksi ei ole 600 egeä "ylimääräistä" taskussa :)

    Valkoista siellä ei ollut, mutta tuo kerma oli tosi kaunis. En tiedä sitten ilman niitä juhlamallin koristuksia. Ainakin mondial pelkällä kermanvärisellä nahalla näytti vähän tylsältä. Valkoinen olisi ehkä yksivärisenä kauniimpi?

    Meillähän on uudet vaunut, joten sinänsä ei olisi tarvetta... Mutta nuo Edget/mondialit on rattaana aika koslot. Teksi mieli vähän jämäkämpiä ja ketterämpiä (seli seli ;)) Vielä ei sinänsä ole kiire, kun käytän päiväunilla vaununkoppaa ja sillai ne on ihanat ♥ mutta sitten kun ei mahdu enää koppaan niin tahtoisin uudet.
    Toisaalta nykyisiin on niin kiintynyt että raskiiko myydä? Ja JOS vielä joskus tarvitsee niin tyytyykö pelkkään citykoppaan vai tahtooko "kunnon vaunut" (ja harmitteleeko siis sitten niiden myymistä...)

    Mutta minuakin kiinnostaa kokemukset tuosta nahasta vaunukäytössä? Hiostaako??

    VastaaPoista
  10. Hei,

    uudet vaunut kannattaa heti hankkia, jos himoitsee:) Jos et vielä tiennyt, todelliset vaunufriikit majailevat täällä: http://www.vauva.info/foorumi/index.php?/forum/67-tarvikkeet/?s=5a0c715390912c63ad15e516f41819d9
    Siellä kannattaa kysellä lisää kokemuksia.

    Muuten olen 2 lapsen äitinä sitä mieltä, että mitä kevyemmät ja ketterämmät, sen parempi (Fivesomen kanssa samoilla linjoilla).
    Olen siis esim. Bugaboo-fani, joten meillä onkin Bugaboo Bee + 2010 -matkarattaat babynestillä enkä parempia tiedä:) Niillä on nyt vastasyntyneen kesävauvan kanssa menty, mutta talveksi sitten otetaan kai pakosta järeämmät vaunut käyttöön (Teutonia Mistral heittoaisan takia).

    VastaaPoista
  11. Tuosta sanoisin vielä, että jos lapsi nukkuu vielä ulkona tai kärryttelette paljon, niin ei nuo city crossit ole liian isot. Ceroxit ehkä on?
    Perusmallit esim. brion ponyt ovat kuitenkin mielestäni vielä liian avonaiset.

    Jos rattaissa ei juurikaan päiväunia nukuta niin sitten harkitsisin ehkä Emmaljungan scootereita. Ainakin Celebration mallia saa nahkaisena, en muista saako "perusmallia".

    Mutta tuohon city crossiin saa tosiaan sitten jatkossa city-kopan, jos sattuukin uusi vauva tulemaan ;)

    VastaaPoista
  12. Itse en enää ostaisi yli puolivuotiaalle vaunuja, vaan rattaat, esim. Emmaljunga Scooterit. Niitäkin saa noissa ihanissa väreissä. Harkitsin juuri sellaisten ostamista, mutta kaupassa huomasin, että tuo kerma onkin meille liian arka väri arkikäyttöön, ja päädyin ihan toiseen väriin.

    VastaaPoista
  13. En taas ikinä ostaisi ponyja 1vlle, jos on vähänkin taipumusta nukkua rattaissa. Okei ne saa minimaaliseen lepoasentoon, mutta kivampi lapsen on nukkua makuulla kun istualteen..

    VastaaPoista
  14. Mulla on "parempi" vaihtoehto, jos kaipaatte uusia vaunuja. Itse vaihtaisin heti vaunut näihin, jos vaan mitenkään olisi varaa. Olin mukana kun ystäväpariskunta kävi kiertelemässä ja katsomassa vaunuja ja siellä törmättiin Mutsyihin. Oli aivan ihanat! Ja värejä löytyy monia. Tässä linkki valmistajan sivuille ja tossa alla linkki käyttäjäkommenttiketjuu kyseisitä vaunuista.

    http://www.mutsy.nl/products

    http://www.vauva.info/foorumi/index.php?/topic/2909-mutsy/page__st__140

    Shallot

    VastaaPoista
  15. Hei, täällä yksi blogiasi jonkun aikaa seurannut.

    Jos olet selvittämässä lisää tietoa noista nahkapäällysteisistä vaunuista, niin minua kiinnostaisi tietää onko tuo käsitelty miten? Onko siinä siis vähemmän "myrkkyjä" kuin kangaspäällysteisissä versioissa. kankaathan on käsitelty vaikka millä palonesto + homehtumisenestoaineilla, joista ainakin meidän lapsi saa allergisen reaktion. Eli meillä nukkuu lapsi vaunuissa aina (kesällä) taljan, lakanan tms, päällä.

    Allergaihavainnon tehtyäni erehdyin selvittämään enmmänkin vaunujen kankaiden "turvallisuudesta" ja sain kamalán stressin aiheesta ;) Kaikki uudet vaunut on kuorrutettu ties millä, vaikka tokihan siinä turvallisuutta on haettu. Saksasta saa kuitenkin vaunut luomukankailla, ne olis kivat ja vielä hyvän näköisetkin :)

    Samat aineet löytyy muuten kangassohvista yms.

    Tämä nyt meni ihan aiheen vierestä. Kauniithan nuo vaunut on, erityisesti beiget. Meillä on tykätty kovasti emmaljungista. On hyvät työntää kelissä kuin kelissä ja muutenkin oikein toimivat, tosin kokemusta muista merkeistä ei oikein ole, joten vertailupohja on aika heikkoa.

    VastaaPoista
  16. Meillä on City Crossit cream leatherettella, ja kovasti olen tykännyt kuten olen blogiinkin pariin otteeseen kirjoitellut. Musta henk koht ne on kauniimmat kuin valkoiset, silloin niitä molempia kaupassa katseltiin. Tosin silloin sitä valkoista ei ollut kuin sillä kroko-pinnalla joka sinänsä ei muhun iske yhtään. Jotenkin se valkoinen tuntuu "hyökkäävään" päälle, kerma on helpommin lähestyttävä :)
    Pinta on ollut tosi helppohoitoinen. Muutaman kerran olen kostealla rievulla pyyhkäissyt, muuten kura tuntuu kuivuessaan rapisevan matkalla jo pois. Pari viikkoa sitten huomasin kuomunahassa muutamia "hiusmurtumia", mutta ei mitenkään häiritseviä. Tuleehan niitä aitoonkin nahkaan.

    Meillä on siihen quadroliftin mukana tullut istuinpehmuste, joka on toiselta puolelta fleeceä, toiselta teddyä ja se on ollut ihan tosi hyvä. Niitä vaan ei taida samanlaisia saada erikseen, ilman sitä kantokoppaa :(
    Pelkkä pintamateriaali kesähelteillä tuntui hiostavan, siksi luovuttiinkin vaunupäikkäreistä ja E oppi nukkumaan nekin sängyssään. Nyt vois kyllä palata entiseen malliin niin saisi mammakin taas liikuntaa...

    City Crosseista ei ole mitään huonoa sanottavaa, niillä pääsi eteenpäin viime talven kaikkein pahimmissakin kinoksissa ja loskissa. Kääntyvät helposti ja ovat tosi kevyet. Menevät kasaankin ihan näppärästi ja mahtuivat myös meidän entiseen 5d-civiciin. Ainoastaan se tavaratila on hieman hankalasti lähestyttävä ja kerää kaikki kivet matkalta mukaan.

    Meillä mietiskellään jo seuraavaa vaunuratkaisua, mihin saisi kaksi kätevästi kulkemaan. Näistä ihanuuksista tullaan siis melko varmasti talven aikana luopumaan...

    VastaaPoista
  17. Kiitos ihan hirmuisen paljon jokaikisestä kommentista. Tässähän menee pää ihan pyörälle:) Vieläkin saa kommentoida ja katsotaan nyt mihin ratkaisuun sitä päädytään. Jospa ehtisi viikonlopun aikana käymään liikkeissä pohtimassa lisää...

    VastaaPoista
  18. Hei ! Joo siis mä yhdyn Mariaan, meillä on tolla valkoisella nahalla olevat vaunut tai siis tällä hetkellä ne on rattaat :) Ja ne on ihan ÄÄÄLYihanat! Todella kauniit, superit, awesomit. Erittäin helppohoitoiset ja ja ja. Oisin halunnu emmaljungan kaukalonkin samaa väriä, mutta tosiaan sitä sai vain cremenä, eikä se ole mun mielestä ihan yhtä hieno.

    Jos sä meet kattoon noita liikkeeseen niin et haluu lähteä ilman niitä!!!

    VastaaPoista
  19. Mulla on parilla ystävällä nuo yllämainitut Mutsyt. Ne on kyllä oikeasti tosi näppärät työnnellä sen nivelen ansiosta. Ihan huiput. Mutta jos tarve on pian, niin ainakin nyt kesällä toimitus kesti melkein 3kk. Ja uudet vaunut haisevat käsittelyaineiden ansiosta ihan oksennukselle. Kuukauden tuuletus sai ne käyttökelpoiseen kuntoon, onneksi vauvan syntymään oli juuri sen verran aikaa...

    VastaaPoista
  20. Hmmm.. Meille ainakin tuolla Vantaan Petikon Lastenturvassa vai mikäköhän sen liikkeen nimi nyt olikaan, niin sanoi, että tilauskesto 4 viikkoa? Noh, jos käyt katsomassa, niin kysäse vielä uudestaan, täytyy muuten korjata kaverille, kun eivät ole vielä päätöstä tehneet, että jos Mutsyt haluavat, niin siinä meneekin pidempään.

    Shallot

    VastaaPoista
  21. Ootko miettinyt jos talveksi ottaisit jotkut isopyöräiset matkarattaat? jos et välttämättä tee enempää lapsia niin kannattaako vaunut enää ostaa? tai en tiedä.. meillä on nyt täällä kahdet matkarattaat ja yhdet vaunut kun en löytänyt ensin niitä parhaimpia:D

    VastaaPoista
  22. Laitoin sähköpostia asiasta sinulle eilen :)

    VastaaPoista
  23. Meillä on ollut Ceroxit sekä City Crossit. Täytyy sanoa, että enemmän tykkäsin City Crosseista. Paljon kevyemmät ja ketterämmät kuin cerosit. City Crossit menivät pienempään tilaankin kasassa. Voisin sanoa, että parhaat rattaat mitä meillä on ollut, meillä on varmaan ollut ehkä seittemät rattaat. :D

    Hoitolaukkuna meillä on ollut tuo valkoisella nahalla oleva. Oli aivan ihana! Tykkäsin väristä tosi paljon. Tosin lika näkyi, varsinkin pohjaan oli tullut likaa jota en saanut enää pyyhittyä kun en ollut mitenkään kauhean innokas pyyhkimään sitä aina kun likaa ilmaantui, niin siihen sitten tarttui likaa vähän jota en saanut pois.
    Väri on kyllä todella kaunis, muttei ehkä meille rattaina, koska voisin kuvitella miltä se näyttää meidän käytön jälkeen, enkä varmaan saa mitään pyyhittyä siitä. :D

    VastaaPoista
  24. Noi valkoiset on hurjan kauniit!Meillä oli aluksi cerox malliset ja nyt on vpuna/mustat scootterit. Jos joskus tulee toinen vauva niin haluisin uudet vaunut, mutta kun nuo vanhatkin on kyllä vielä ihan hyvät :)

    VastaaPoista