tiistai 5. lokakuuta 2010

Tytöntylleröisen oma huone

Olen saanut hiljalleen laitettua Mietteen huonetta valmiimmaksi. Paljon sinne ei kyllä mahdukaan. Onneksi on Ikea, josta saa kyllä loistavia vinkkejä pienenkin huoneen sisustukseen. Toistaiseksi mitään erityisiä säilytysratkaisuja ei kuitenkaan tarvita. Lelut mahtuvat muutamiin koreihin ja tarvittaessa jotakin pystyy säilyttämään huoneen kiinteässä vaatekaapissakin.


Tässä huone kuvattuna ovelta. Pikkuinen lasten rottinkituoli on omasta lapsuudestani. Tykkäsin kuulemma kannella sitä ympäriinsä ja välillä (äitini sanoja lainaten) laskea pikku peppuni siihen. Huoneen nurkassa oleva täysikasvuisten rottinkituoli on Kodinykkösestä. Ikkunan edessä oleva lipasto on todella vanha, taitaa olla edesmenneen mummoni peruja. Pieni lack-pöytä kotiutui Ikeasta vitosella, samoin pinnasänky, matto ja pitsiverhot ovat edullisia Ikea-löytöjä.


Alunperin oli tarkoitus pysyä värimaailmassa vaaleapunainen-valkoinen-vihreä. Jotakin kontrastia huone kuitenkin kaipasi ja ripaus lämpimän väristä puuta sopii sinne mielestäni ihan kivasti.



Myös värikäs Ikea-kangas tuntuu kuuluvan huoneeseen. Tällähetkellä kangas toimittaa päiväpeiton virkaa oltuaan sitä ennen kappakankaana. Lopullinen kohtalo lienee se, että teen kankaasta pari tyynynpäällistä ja muutaman pikkutaulun. Kangas on juuri se kaivattu väriläiskä muuten aika hempeään ja romanttiseen linjaan.


Tildapurkit ovat äidin mielestä kauniita koristeita ja Mietteen mielestä kivoja leluja.





Vielä toistaiseksi uskaltaa lipaston päällä pitää kukkaa ja peiliä. Tulevaisuudessa niiden tilalle saattaa muuttaa pehmoinen Puolenhehtaarinmetsän väki...


Huoneen ovi aukeaa ikävästi siten, että se vie puolet muutenkin olemattomasta seinätilasta! Oveen laitoin blogissani aiemminkin esittelemäni upean seinätarran.


Ovenkahvassa roikkuu tuore kirppislöytö: parin euron silkkisenpehmoinen nallereppu on pesun jäljiltä on kuin uudestisyntynyt!


Tässä vielä viimeinen nurkka. Kiinteässä vaatekaapissa säilytetään liinavaatteita ja joitakin Mietteen mekkoja ja talvivaatteita. Lelujakin sinne saa tarvittaessa mahdutettua. Vaatekaapin omenankukkatarrat ovat osa esittelemääni Keiju-kuvaa.

Pieni valkoinen lasivitriini on todellisuudessa Ikean kylpyhuonekaluste. Siinä säilytetään Mietteen kirjoja. Kirjakaapin ja vaatekaapin väliin jäävälle seinälle ajattelin laittaa naulakon matalalle korkeudelle. Siihen saa sitten jotain koreja ja laukkuja roikkumaan, eikä se estä vaatekaapin oven aukaisua.


Vielä pieni vilkaisu ovelta.
Täällä osataan jo leikkiä
ja nukkuakin,
alkuyö.
Prinsessavalojen loisteessa.

24 kommenttia:

  1. Miten hurmaava huone! Ikea on ihana paikka, kaiken ei tarvitse olla kallista ollakseen kaunista;-) meillä on samanlainen maku, itsekin tykkään valkoisesta ja vaaleistä sävyistä, samalla taas lämmin puu on mieluinen materiaali. Mieten huoneessa on kyllä hyvin onnistuneesti miksattu molempia. Seinätarrakin on edelleen niin hurmaava!

    Mukavaa loppuviikkoa ja kauniita syyspäiviä teille!

    VastaaPoista
  2. Upea huone!
    Niin monta juttua, joita voisin meillekin ottaa.
    En malttaisi millään odottaa Stellan huoneen sisustamista.

    Nuo seinätarrat ovat mielettömän kauniita. Keijut on mun lemppareita! :)

    VastaaPoista
  3. Voi todella kaunis huone !
    Ja upeaa että olet saanut pienestä huoneesta luotua noin kauniin, tasapainoisen etkä yhtään sellasen täyteen ahdetun näköisen.

    Tästä sun postauksesta sainkin aimo ripauksen intoa laittaa tytön huone viimein kuntoon, mutta eipä tässä oikein viitsi, kun muutto häämöttää kuitenkin puolen vuoden sisällä :/ ei oikein siis huvita kotona tehdä mitään.

    Meidän tytön huoneen värilinja on myös- vaaleanpunainen-valkoinen-vihreä, tuota Ikena vihreää mattoa kovasti haeskelin mut arvaapa oliko loppu just isllon kun siellä käytiin :/ Olisi niin ihana tuo matto, pehmoinen ja ihana väri ♥ Jos jossain Sotka/jysk/tms näet samanvärisiä nukkamattoja niin vinkkaa, sellainen kovasti hakusessa.

    Hienoa että teillä nukutaan edes alkuyö omassa huoneessa. Meillä typyn oamssa huoneessa on sänky vielä pitkän aikaa vaan rekvisiittana. Nyt ollaan kuukausi harjoiteltu aika hyvillä tuloksilal nukkumista omassa pinniksessä, joka on laita laskettuna meidän vanhempien sängyssä kiinni. Siellä on nyt hyvin nukkunut, korkeintaan aamuyöstä kömpii viereen. Mutta itse ei nukahda, vaan täytyy nukuttaa syliin/viereen ja nostan tytön sit nukkuvana omaan sänkyynsä..

    Tuo pieni rottinkituoli on ihana ! Mullakin oli lapsena samanlainen, harmi että se on muutoissa hävinnyt :/ Tykkääkö miete jo siinä istuskella? Varmasti ainakin jossian vaiheessa. Meillä on Ikean mammut-pöytä ja tuolit Lumian huoneessa. Ovat olleet tosi suosittuja, tyttö tykkää tosi paljon istua pöytänsä ääressä ja leikkiä maatilalla, lukea kirjaa, tehdä palapeliä.. sen sekunnin kerrallaan, mut kuitenkin. Ja tietenkin myös seistä pöydällä ulos vilkuillen.. ;)

    Mut ihana huone, ja suloinen tyllerö siellä leikkimässä ♥

    VastaaPoista
  4. Suloinen huone teidän prinsessalla! Saas nähdä, että pääsenkö minäkin kohta sisustamaan pienelle tytölle huonetta...

    Kuinkas se teidän unikoulu nyt on onnistunut? Meillä onneksi hyvin, pelkäsin muuta! Tosin herää pari kertaa yöllä ja toinen heräys on sellainen, että menee pitkään ennen kun nukahtaa uudelleen. Siinä sitten roikutaan pinniksen reunalla :)

    VastaaPoista
  5. On kyllä nätti huone!Ihana tuo seinätarra!Meillä mennään vaaleanpunainen-valkoinen-lime linjalla eikä vielä ainakaan olla kyllästytty kahden vuoden jälkeen :)

    VastaaPoista
  6. Nätti huone nätillä tytöllä.

    VastaaPoista
  7. Suloiselta näyttää prinsessan huone!

    VastaaPoista
  8. Kiva huone, ja erityisen kiva idea tuo kylpyhuonekaluste, alkoi itseäkin nyt kutkuttamaan tuo idea:) Se on kumminkin tarpeeksi syvä kirjoille? Se olisi varmaan aivan passeli siihen tarpeeseen.

    VastaaPoista
  9. Voi miten upea huone pikku prinsessalla :D mun on pitänyt monta kertaa kans esitellä millin huone mutta se on aina jäänyt... nyt kun synttäri lahja kotiutuu ja saan senkin vielä huoneeseen niin josko sitten senkin huoneen esittelisi :)

    VastaaPoista
  10. Oikein kaunis ja suloinen huone tytöllä ♥

    VastaaPoista
  11. Sievä huone! :) Mistä muuten olet ostanut nuo prinsessavalot?

    VastaaPoista
  12. Tosi kiva huone Mietteellä. Nuo keijutarrat haluaisin kyllä meillekin!

    VastaaPoista
  13. Tosi nättiä, tykkään kovasti tuosta uuden ja vanhan yhdistelystä. Ja noi valot, aika mageet!

    VastaaPoista
  14. Todella kaunis ja harmoninen huone! Aivan erityisen tunnelman antavat perityt huonekalut, äidiltä tyttärelle perityllä rottinkituolilla on ihan mittaamaton arvo! ♥

    VastaaPoista
  15. Kiitos kivoista kommenteista, on mulla ihania lukijoita eikä kukaan edes haukkunut tota karseaa muovimattoa;D (Nyt ois muuten Bauhaussissa tammilaminaattia ihan tosi halvalla...)

    Aamunkukka: Niin se vaan menee:) Valkoinen on mulle se tärkein väri ja sitten siihen ripaus kaunista lämmintä puun sävyä! Meillä on olohuoneessa suht. arvokas kirjahylly tammen värisenä ja mua ihan pikku ripauksen on jäänyt kaivertamaan, ettei otettu sitä valkoisena. Ei siitä kuitenkaan raaski luopua kymmeneen vuoteen:)

    Ciancia: Mäkin osotin Mietteen huoneen sisustamista kuin kuuta nousevaa. Kun me muutettiin, meni kuitenkin neljä kuukautta ennen kuin aloin päästä vauhtiin:) Vieläkin tuossa on onneksi miettimistä (esim. tyhjä seinätila sängyn päällä), mutta sisustaminen onkin kivaa, koska se on ikuista:)

    VastaaPoista
  16. Yks kysymys muuten vielä, miten aiot tuon huoneen pimentämisen hoitaa? Se on nimittäin yksi asia joka minulle tuottaa päänvaivaa, meillä ei näet ole sälekaihtimia koska mieheni on kehittänyt niihin jonkinlaisen allergian:)

    VastaaPoista
  17. Lumian äippä: Puoli vuotta on aika pitkäaika, mutta eipä sitä tosiaan enää kannata mitään radikaaleja sisustusratkaisuja tehdä kun muuttu häämöttää edessä. Tässä on hyvää aika suunnitella kaikkea kivaa:) Vinkkaan kyllä jos bongaan jostain kivoja mattoja. Luulisi että Sotka/Isku/Asko/KodinYkkönen tajoaisi jotain kivoja ja edullisia vaihtoehtoja. Kannattaa myös katsella esim. HObbyHallin ja Elloksen nettitarjontaa.
    Vielä ei Miete hirveesti tuossa tuolissa istuskele, ehkä sitten kun oppii seisomaan ja kävelemään itse ja pääsee paremmin tuoliin "käsiksi".

    Maria: Tutulta kuulostaa tuo teidän unikoulu. Meilläkin eka herätys on yleensä ok ja tyttö jatkaa unia omassa sängyssään. Sit toka herätys kaatuu usein siihen, että oon ite niin väsynyt että otan tytön viereen nukkumaan ja siinä se sitten häiriköi mua loppuyön enemmän tai vähemmän;) Odotan kuin lapsi joulua minkälaisia ihanuuksia tulet teidän Jadelle hankkimaan:)

    VastaaPoista
  18. Sini, Emmy, Saija, mizumi, Tassu, lattenainen, Piia, T1nsu, Anni ja Jassu: Kaunis kiitos teille:)

    Jessica: Tee ihmeessä postaus Millin huoneesta! Niitä on tosi kiva lukea/katsella ja aina niistä jotain inspistä ja vinkkiäkin saa kun toisten sisustusratkaisuja ihailee:)

    Anonyymi: Ostin prinsessa"jouluvalot" viime talvena Anttilan Kodinykkösestä.

    Petuli: Ois sopinut hyvin pikku E:lle synttärilahjaksi:)

    H: Noi valokuvat on hiukan huonolaatusia ja etenkin toi ikkuna valottui monissa kuvissa...mutta noiden pitsiverhojen taakse on asennettu vihreä pimentävä rullaverho, muistaakseni Jyskistä ostettu. Ja tosta Ikean kylppärikalusteesta: jotkus lastenkirjathan on tosi isoja ja hankalan mallisia mutta pääosin sinne kyllä mahtuu kaikki kirjat jos ne nyt ei oo mitään A3-kokoisia:)

    VastaaPoista
  19. Mietteellä on kaunis huone, todella onnistuneita ratkaisuja.

    VastaaPoista
  20. Suloinen huone! Harmi kun meillä ei ole tilaa sisustaa pikkuneidille omaa huonetta :(

    Tuttuja juttuja sieltä silti löytyy; meillä on myös nuo pistsiverhot ja kukkalamput valkoisena :) Ja tuota "kylppärinkaappia" minäkin olen aina haaveillut. Se olisi ihana esikoisneidin huoneeseen. Tai meidän makkariin... Ja tuollaista nukkamattoa etsin esikoiselle Ikeasta, mutta tarttisin valkoisen ja viimeksi ei ollut isoja siinä värissä :/

    VastaaPoista