keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Kaupungilla kiertelyä ja koevedoksia



Vaikka ihmeellisenä tytärtäni pidänkin, ei hänkään nyt ihan kaikkeen pysty. Olin tehnyt vahingossa tuplabuukkaksen ja meidän olisi pitänyt olla tiistain synttäriaamuna sekä neuvolassa että valokuvausstudiolla. Valitsin sitten valokuvauksen, koska olin ajatellut että on kiva sitten synttäreitten kunniaksi jäädä kuvausten jälkeen kaupunkiin humputtelemaan...



Herättiin aamulla hyvissä ajoin ja bussipysäkillä Miete nukahti. Tyttö nukkui melkein koko bussimatkan ja olikin mukavan pirteä kun päästiin studiolle. Kuvauksen piti alkaa 9.30, mutta myöhästyimme vähän äidin puutteellisen bussiaikataulujentulkitsemiskyvyn takia. Miete kiljahteli innoissaan kuvauksissa ja oli hyvin kiinnostunut tarjolla olevasta rekvisiitasta. Kuvaaja oli tyytyväinen reippaaseen kuvattavaan ja sai aika veikeitäkin ilmeitä ikuistettua.



Kuvia otettiin reilut seitsemänkymmentä ja lopeteltiin kun Miete alkoi väsähtää. Jokainen kuva oli tietenkin omalla tavallaan ihana! Koevedokset saatiin sähköisesti jo samana päivänä ja tässä joitakin suosikkejamme. Kun oikein tarkkaan lähtee kuvia syynäämään, niin monesti niissä kuvissa, joissa kasvot toimii parhaiten, on mekko huonosti ja sitten niissä kuvissa joissa asento ja mekko toimii, eivät kasvot pääse täysin oikeuksiinsa. Uskoisin, että esim. ylläolevaa kuvaa voi kuitenkin photoshopata niin, että tuon mekon rinnan yli kulkevan rypyn saa pois ja hiuspannan alle jäävän tyhjän tilan (vasemmalla) voi täyttää. Pidän niin kovasti tuosta vakavankauniista tunnelmasta!

Olemme käyneet Raimo J. Niemellä myös hääkuvassa ja tuntui luontevalta valita sama paikka nytkin. Kuvaajana toimi Irina Kolomijets (Vuoden Muotokuvaaja 2009).


Kuvaaja ehdotti jotain värikästä taustaa, mutta halusin yksinkertaisen, valkoisen. Jälkikäteenhän näihin voi lisäillä vaikka mitä maisemia. Tuossa ylläolevassa kuvassa asento on hauska: tossu pilkottaa söpösti ja mekon helma pitseineen tulee kivasti esiin. Nallen roikottaminen päästä ei taas ole kovin kuvauksellista...


Kuvausten jälkeen käytiin lounaalla ja kierreltiin kaupossa. Tuli kurkattua lastenvaatteiden osalta Lindexin alerekki, Po.p, Stockman ja tietenkin H&M. Jotain pientä saattoi neidille löytyäkin, seuratkaahan joulukalenterin luukkuja tarkasti, sillä näitä ihanuuksia saattaa kuvissa vilahtaa... Lelukaupasta ostin Mietteelle oman kännykän/kaukosäätimen (tästälähtien oikeat jäävät siis rauhaan, joo niin varmaan). Lisäksi ostin puisen vasarointilaudan Mietteelle joululahjaksi. Prismassa vastaava maksoi 26 euroa ja BR-lelukaupasta sain sen n. 13 eurolla.


1-vuotiskuvien joukosta ajattelin tällä kertaa poimia myös joulukorttikuvan. Ensi vuonna varmaan sitten otetaan synttäri- ja joulukuvat ihan kotikonstein. Ei tämä ihan ilmaista lystiä kuitenkaan ole. Perhekuva olisi kyllä kiva jossain vaiheessa ottaa studiossa. Näin kerran perhepotretin, jossa koko porukka oli pukeutunut farkkuihin ja valkoisiin paitoihin ja se visio on jäänyt pyörimään mieleeni. Ihanan raikasta, arkista ja suomalaista!

(Koevedoksissa ei ole vielä kuvan loppulinen rajaus/väri.)

Otetaanko teillä studiokuvat joka vuosi?
Entä mikä on oma suosikkisi näistä Mietteen kuvista?

21 kommenttia:

  1. Mun suosikki on toiseksi alin.
    Emme ole käyttäneet lapsia valokuvaamossa, kun koulusta ja päiväkodista tulee vuosittain kuvat.

    VastaaPoista
  2. Eikä ole toiseksi alin,. vaan sen vakavan kuvan alla oleva =)

    VastaaPoista
  3. Todella, todella upeita kuvia ♥
    Enpä osaa taas sanoa milloin viimeksi (no tietty oman tyttäreni ;D) olisin nähnyt näin kauniita kuvia, tosi upeita.

    Miete on aina ollut todella söpö, upeat kasvonpiirteet, mutta nyt hänestä on tullut ihan suoranaisesti todella kaunis ! Ihana mussukka ♥

    Mä en osaa sanoa mikä on mun suosikki, mä ottaisin noista jokaisen ! Tuo kolmas, löhikuva on ihana ja sitä seuraava laatikosta kurkistelija ! Todella kauniit vaatteet Mietteellä !

    Mä en osaa muuta kuin ihastella, oli aivan ihana aamunaloitus ! Todella todella upeita kuvia, valinnanvaikeus on varmasti vaikka valitsittepa mitä tahansa kuvat ovat yhtä ihania, ja Miete niin jumalaisen kaunis ♥

    toinen on aivan kuin nukke, aivan virheetön ♥

    Me otettiin perhekuva samalla kuin 1v-kuva ja juuri samaa ideaa käyttäen eli valkoiset paidat ja farkut. Mä en vaan tykänny siitä meidän perhekuvasta, mä en ois missään nimessä halunnut sellaista luonnotonta tekohymy-ollaan täydellisisä- poseerausta, mutta meillä olikin toinen kuvaaja kuin kenen kanssa olin etukäteen puhunut ja suunnitellut ja kaikki alkoi olla jo siinä vaiheessa niin väsyneitä, että oli melkein sama mitä sieltä tulee. Eli ihan tyytyväinen sinänsä olin meidän kuvaan, juurikin siksi että edes vaatteet oli kaikilla samaa linjaa ja kuvassa oli jotain yhdistävää :)

    VastaaPoista
  4. Noi on kyllä kaikki niin ihania kuvia, että vaikee on valita parasta!!! Enkä itse edes huomannut noissa joissain kuvissa olevia "vikoja" :) ehkä eka, toka ja neljäs kuva on kaikkein parhaita, mutta vaikee sanoa kun en tunne Mietettä niin hyvin että tietäisin mitkä ilmeet ja asennot on tyypillisiä hänelle. Ainakin omasta mielestä juuri sellasten asioiden takia kuvista tulee aina parhaita, vaikkea sitä muiden mielestä ehkä oliskaan ;)

    Meillä ei otettu Artusta 1-vee kuvaa studiossa. Otettiin itse pihalla auringonpaisteessa (helppoa kun oli kesä) ja niistä tuli meille itselle mieluisat. Ehkä kyllä ens vuonna mennään studioon... Arttu on kuitenkin sen verran villi ja vikkelä, etten oikein uskonut niiden kuvien studiossa edes onnistuvan...mut kai ne ammattilaiset osaa asiansa :)

    Ihanat vanhat portaat teillä rekvisiittana, ja laatikko!!! HIENOT!

    VastaaPoista
  5. Tykkäsin hirmusesti tuosta ensimmäisestä kuvasta! :)

    Meillä ei ole koskaan otettu studiossa kuvia. Esikoisen 1v kuvat otettiin ulkona puistossa (synt. elokuussa) ja perhekuvat otettiin satamassa yhdessä kauniissa kahvilassa :) Olen ottanut aina jonkun tutun valokuvaajan, pidän studion hintoja turhan kovina, mitä valokuvaajat kuvista ottavat :)

    Nyt ajattelin nuorimmaisen 1v kuvat ottaa itse! :)

    VastaaPoista
  6. Mun suosikki on viimeinen :)
    Mä otin 1v kuvat kans stubiokuvina, mutta muuten Millin kummisetä joka kuvaa tosin lähinnä häitä ja festareita saa ottaa loput kuvat :) se otti nyt joulukortti kuvatkin :)

    VastaaPoista
  7. Onpa nättejä kuvia! Tykkään eniten myös tuosta vakavasta lähikuvasta. Mä haaveilen myös sellaisesta farkut ja valkoinen paita -perhepotretista :) Ehkä ensi kesänä kun Stellakin on sen vuoden, niin mennään koko porukka. Muuten emme ole otattaneet lapsista studiokuvia toistaiseksi. kamera laulaa kotioloissa paljon ja isäni on valokuvaaja, joten häneltäkin saamme hyviä otoksia säännöllisesti vaikkeivat studiotasoa tietenkään kun kotioloissa otettuja. Mä vierastan joten ihan hirveästi itse studio-olosuhteita. Hääkuvammekin otti ammattikuvaaja-ystävä ulkona, enkä halunnut aikoinani myöskään ylioppilaskuvaa otettavaksi studiossa. En tiedä miksi niin kammoan niitä. Mulla on lapsista tarha- ja passikuvat lompakossa, mutta muuten meillä ei ole myöskään Emilin tarhakuvia mitenkään kehystettyinä kotona - omia kuvia kylläkin sitten enemmän.

    VastaaPoista
  8. Kauniita kuvia, mun suosikit on nuo missä neiti on tuolla puulaatikossa :)

    Me ei olla vielä ikinä käyty valokuvaamossa kuvattavana...

    VastaaPoista
  9. Ihania kuvia! Toivottavasti meilläkin onnistuu kuvat hyvin, jännityksellä odotan. Meillä on aika iltapäivästä, puoli neljän aikaan, joten ainakin ollaan nukuttu ja syöty (meillä nukutaan pääsääntöisesti yhdet tunnin tirsat, jos nukkuu kahdet, niin kukkuu myöhään ylhäällä).

    Suosikkia en osaa nimetä, kaikki on aivan ihania.

    En usko, että studiossa käydään enää kuvauttamassa, suht arvokas lysti on kuitenkin. Mutta kyllä se 1-vuotiskuva on aina 1-vuotiskuva.

    VastaaPoista
  10. Onpas hän hienona!
    Minun mieleeni oli eniten tuo ensimmäinen. Toinen olisi myös mielekäs tiukemmalla rajauksella. Kolmas alkaa olla jo minun makuuni tarpeeksi lähellä, mutta asetelma on mun tunnelmiin liian klassinen. Sinänsä olen sitä mieltä, että kuva on hyvä jos sitä ei tarvitse yhtään muokata jälkikäteen eli näiden jorinoiden jälkeen vastaus on ensimmäinen :D. Hienoja ne ovat kaikki, eli teidän pitää vaan valita omat suosikkinne!
    Me ei käydä studiokuvissa, otetaan itse ja annetaan mahdollisuus Suurelle Sattumalle että kamera laukeaa oikealla hetkellä.

    VastaaPoista
  11. Ihana Miete ♥

    1, 3 ja 4, oli yhtäkkiä ihan huippuja, mutta hyviä on kaikki. Entäs ne reipas 60 muuta kuvaa.... huh. On teillä valitsemista ;)

    Meillä ollaan käyty studiossa 1v kuvassa ja seuraava on sitten rippikuva. Sitten yo(jos lukion käyvät) ja sitten hääkuva. Ei siellä ole rahaa alvariinsa hypätä ;)

    Samaa perhekuvaa ja samoin asustein olen haaveillut minäkin :) Lienee kohta jo lopuunkulutettu idea? Vaikka kellään tutulla ei kyllä sellaisia kuvia ole näkynyt.
    Mutta sitten vasta mennään niihin kuviin kun perhe on varmasti tässä :) Nyt tuntuu, että lisää lapsia ei kyllä enää tule, mutta vois odottaa että pikkuneidistä kasvaa suloinen taapero niihin kuviin.

    Ihana tuo Mietteen asu. Mä luulin jo että mulla on kuvausmekko mutta en enää tiedäkään... No, kuviin mennään varmasti vasta joulun jälkeen, joten täytyy vielä pohtia.

    VastaaPoista
  12. Voi plääh, sinne meni kommentti. Lyhyesti: kauniita kuvia, mun suosikki on sama kuin Jarnalla eli vakavan kuvan alla.

    Me ei todellakaan käydä joka vuosi studiossa, mä en oikeasti (omalla kohdalla) tykkää studiokuvista yhtään. Vaikka ne olisivat laadullisesti kuinka täydellisiä, mä en tykkää siitä että kohde on tumpattu ympäristöön jonne se ei kuulu ja ilme houkuteltu väkisin esiin. Meidän hääkuvan ottivat ystävät ulkona Turun linnan puistossa ja E:n 1-vuotis kuvat otettiin itse ulkona. Musta ne on kaikki ihania, niissä on tunnelmaa jonka on itse saanut elää mukana. (Onhan sitä studiossakin läsnä, mutta no anyways)

    Älä ymmärrä väärin, tämä mielipide koskee vain omia, meille tulevia kuvia. Nämä Mietteen kuvat ovat todella suloisia ja kertomasi mukaan kuvaustilanne oli hauska sekä miellyttävä, joten onhan siinä silloin sitä tunnelmaa ja muistojakin ♥

    VastaaPoista
  13. Minun suosikki on kanssa se kuva vakavan kuvan alla. Kauniita on toki muutkin! Kyllä näissä hommaa on. Meillä on kanssa 130 kuvaa läpikäytävänä ja juuri rajaukset, värit ja taustat mietittävänä.

    Me ei olla suunniteltu studiokuvia ainakaan vielä lisää. Itse tykkään saada kuvia sitten esille kehyksiin ja tilat on kuitenkin rajalliset. Joten itse ajateltiin ottaa synttärikuvat ja sitten hoidosta tulee varmaan jotain kuvia.

    VastaaPoista
  14. TODELLA vaikea valinta, koska kaikki ovat loistavia. Pidin nelosesta kovasti, mutta muut eivät ole yhtään huonompia. Mulla on edelleen 1v. koevedokset, joista pitäisi valita parhaat ja tehdä tilaus... on vähän jäänyt. Meillä kuvataan aika paljon itse, joten en usko että studiokuvia tullaan koskaan enää ottamaankaan. 8)

    VastaaPoista
  15. Aivan ihania kuvia, en osaa päättää mikä olis kaikista kaunein :)

    VastaaPoista
  16. Tosi suloisia kuvia! Ja selvästi taitava, lapsia kuvaamaan tottunut kuvaaja. Minä pidin erityisesti ekasta kuvasta ja sitten siitä hieman vakavammasta ilmeestä. Siinä on jotain ihanaa syvyyttä :)

    Meillä on sitten helmikuussa 1-vuotiskuva edessä. Paikkaa en yhtään tiedä vielä, pitää katsella ja etsiä sopivaa.

    VastaaPoista
  17. Tosi kauniita kuvia kaikki, en osais valita sitä parasta ;) Meillä otetaan 1v studiokuvat, sen jälkeen tulee tarhassa/koulussa..

    VastaaPoista
  18. Ykkönen on kyllä kaiken mainion! Veikeä.

    Meillä on otettu 1-v kuvat studiossa.

    VastaaPoista
  19. Kiitos kaikille kommenteista! Vaikea on tosiaan valita parasta, pakettiin meillä kuuluu neljä pienehköä kuvaa. Ne riittäkööt alkuun ja niistä saavat isovanhemmat sitten valita, mikä kuva heille teetetään. Todennäköisesti tämän postauksen neljä ensimmäistä kuvaa ovat meidän valinnat, niistä ne teidänkin suosikit enimmäkseen löytyi:)

    jatkan kohta...

    VastaaPoista
  20. jarna: Se on kyllä kätevä kun kouluista ja tarhasta saa vuosittain kuvat! Sitä aikaa odotellessa:)

    Lumian äippä: Voi että miten ihana kommentti! Kun Miete on murkkuikäinen ja itseinhon vallassa niin luen sille tuon sun kommentin:) Kiva että otitte kuitenkin sen perhekuvan, vaikka voin kuvitella että se on ollut raskas sessio vielä yksilökuvauksen jälkeen.

    Lara: Kesällä olisi voinut kyllä itsekin harkita omia kuvia, mutta talviolosuhteissa ja valaistuksessa studiokuva on varma valinta. Itsekin tykkäsin tosi paljon noista rekvisiitoista, etenkin portaat oli jotenkin "Mietteen näköiset" kun ne kotonakin jaksaa aina kiinnostaa:)

    Nanna: Ihana mahdollisuus kun tuntee itse ammattilaiskuvaajia. Miljöökuvathan maksaisivat muutoin ihan omaisuuden!

    Jessica: Oi, teilläkin on Nannan tavoin lähipiirissä ammattilaiskuvaaja, se mahdollisuus kannattaa tosiaan hyödyntää!

    maman: Tää on jo epäreilua kun tekin pääsette hyödyntämään läheisen ammattitaitoa valokuvissa;)! Itse tykkään studiokuvista, koska en ikinä onnistu missään kuvissa, mutta studiossa ne saa minustakin jotenkin onnistuneita kuvia otettua:) Olen sanonut miehelleni että ota aina MONTA kuvaa, mutta se ei mene jakeluun ja sitten olen jo niin kiukkuisen näköinen että on turha enää kuvata...Miete nyt on söpö kuvassa kuin kuvassa, mutta olen kyllä mielettömän tyytyväinen noihin studio-otoksiin!

    VastaaPoista
  21. Siis ihan oikeasti mulla hajoo PÄÄÄÄÄÄ! Tää on nyt kolmas kerta kun yritän vastailla kommentteihinne (siis toka kerta tänään) ja TAAS mulla katosi liuta vastauksia jonnekin. HUHHUH. Olen tosi pahoillani ja koitan päästä hetken päästä jatkamaan. Tä on niin turhauttavaa!

    VastaaPoista