perjantai 1. heinäkuuta 2011

Ostaako vai eikö ostaa

Meillä oli tänään pikkumimmin kanssa auto käytössä, joten tuli hengailtua liikenteessä koko päivä. Kotona käytiin vain päikkärit nukkumassa. Olin hyvin kriittinen kaikkien alelöytöjen suhteen, enkä lopulta ostanut kuin kaksi paitaa Mietteelle.


Benetton -30%

Puhtaanvalkoinen paita jossa lukee LOVE on juuri sitä mitä syksyyn tarvitaan. Myös vertauskuvallisesti. Vähiin käy nämä päivät kotona lapsen kanssa. Ihanan, nauravaisen, hauskan ja nokkelan kanssa. Toinen laulaa ihan tosissaan "ei muumitaloa lukita yöksi" ja "karkeloi kansa ja kunnailla soi, muumeilta elämää oppia voi". Hauskinta on se, että lauluu menee oikeasti sinne päin. Ja kun yritän laulaa mukana, neiti keskeyttää ja tokaisee: "Miosa laulaa!".

Pikku Mietteellä on hauskoja sanoja. Pakeleessa = parvekkeella. Lellettä = herneitä. Ketole = lentokone. Käpäle = kärpänen. Uimarannalle oli ensin "uilalalle" sitten "uilalallalle" ja nyt jo toisinaan "uimalallalle". Eikä noihin juttuihin melkein koskaan ehdi kyllästymään;) Isi joskus nauraa, että kun ei se ole hiljaa edes silloin kun hampaita pestään...Ja kun ne samat jutut pitää toistaa kymmeniä kertoja! Arkiset tavalliset tapahtumat nousevat hetkessä päivän pääotsikoksi, ajankohtaisaiheeksi, kuumaksi perunaksi. Vaikka se, että tuttipullossa on vanhaa maitoa ja pitää hakea uutta. Tai jossain kahvilassa lapsi itkee. Tai neuvolan leikkitilassa on rikkinäinen nukke... Niistä me puhutaan, joskus montakin päivää.


Täydellinen nukkekoti!

Mut takaisin tän päivän shoppailuihin. Ideaparkin isossa lelukaupassa oli ihan täydellisen kaunis nukkekoti. Mä olin jo aivan ostamaisillani sen. Toi vaan sopisi täydellisesti Mietteen huoneen sisustukseen ja on vaan ihan järjettömän kaunis kaikkine yksityiskohtinen. Ihanat ikkunaluukut ja koirankoppikin löytyy... Voih! Kertokaahan mulle, onko mitään järkeä ostaa tällaista 1,5-vuotiaalle?! Yksi nimeltämainitsematon 31-vuotias leikkisi tällä enemmän kuin mielellään, mutta... En tiedä onko tällaista vielä järkevää hankkia. Enkä tiedä maltanko jättää tätä ostamatta. Kun musta tuntuu, että sen nukkekodin pitäisi olla juuri tällainen. Toisaalta se nukkekoti olisi kiva ostaa vasta sitten kun lapsi osaa itse siitä jo innostua. Hölmöä jos on jo kaikki ihanuudet valmiina vaikkei noin pieni osaa vielä mitään ihmeellistä kaivata. Voi mikä ongelma! Mitä mä teen?!


Lelukaupassa on kivaa!

Nukkekotien sijaan Mietettä kiinnostivat isot muoviset leikkimökit ja erityisesti liukumäet. Olin kyllä hämmästynyt, että neiti ei vastustellut pätkääkään kun lopulta nostin hänet rattaisiin ja pyysin sanomaan liukumäille "heippa". Piti mennä syömään ja vaipanvaihtoon. Ruoka ei tällaisina hellepäivinä juuri maistu, mutta Arnoldsilta saa ihanaa smoothieta jota suosittelen kokeilemaan: jäisiä mansikoita ja banaania, sekä luonnonjukurttia. Helppo tietenkin tehdä itsekin!

12 kommenttia:

  1. Hauskoja nuo Mietteen sanat :) Mä kanssa rupesin hurjasti tänään pihistelemään, kävin kaupungilla, vaikka alunperin oli tarkoitus yhtä sun toista metsästää sykyyn Fionnille. Ostettiin vain yksi söpö lippis Benettonilta, kun edellisen yksilön hän heitti johonkin pusikkoon. Saas nähdä kuinka kauan tämä kestää..

    VastaaPoista
  2. Mene nyt hyvä nainen hakemaan se nukkekoti teille, muuten harmittelet jos et sitten enää löydäkkään täydellistä kun aika on oikea. Voithan vaikka säilöä nukkekotia ensi jouluun joululahjaksi Mietteelle, joka luultavasti silloin saattaisi jo jonkun verran innostua moisesta :)

    Meillekin haaveilen ensi jouluksi juurikin jotain tuon tyylistä nukkekotia, ihana!

    VastaaPoista
  3. Ei meinaa upota ruoka helteellä meilläkään... Mä ostin rannalle jotain Semperin tai vastaavan lasten smoothieta, näytti maistuvan :) Ehkä siksikin kun sai itse pillillä juoda purkista..

    Meillä on kans pop kaikki liukumäet; itse kiivetään ja lasketaan. Keinuminen on kans suosittua. Tekis mieli ostaa joku tuollainen muovinen liukumäki omaankin pihaan...

    Tiedän tuon tunteen, kun tekis niin mieli ostaa jotain, esim. just tuo nukketalo neidille... Mutta ehkä mä kuitenkin vielä jättäisin sen odottamaan tulevaa. Kun ei näytä mikään erikoistarjouskaan olevan ;) Mietteellähän saattaa olla sitten jossain vaiheessa oma toive millaisen talon haluaa, joten ehkä odotella sinne? Mites olis joku Hello Kittyn tms. niitä pieniä muovitaloja? Voisko niillä aloitella? Itsekin kerran sellaista pyörittelin ja mietin että pitäiskö sortua vaikka koetan välillä vältellä sitä Kitty-ruuhkaakin...

    Ja ps. huomasinkin sitten että olit maininnut huutiksessa tuon jumpsuitin olevan reilu. Eipä sitten tartte meillekään sitä haaveilla :/

    VastaaPoista
  4. Sara: Oikeestaan aika kiva tunne kun selviää alennusmyynneistä kotiin tietäen ettei ole ostanut mitään turhaa:) Toivottavasti teidän uusi lippis ei katoa!

    Iita: Mä nukun yön yli ja katsotaan mitä teen huomenna ton nukkekodin suhteen...Mietin itsekin että jos ostais sen tyyliin synttäri- tai joululahjaksi (voin kuvitella kuinka Miete kiljuisi "iso talo!"), mutta kuinkä MÄ maltan odottaa siihen asti? :D Haluaisin oikeastaan heti paikalla mallailla sitä Mietteen huoneeseen...

    Essiina: Hyvä kun muistutit noista Semperin smoothieista (kamala sana, onko tolle jotain järkevää suomenkielistä vastinetta?:)), niitä on helppo ottaa mukaan ja on kuitenkin ruokaisampi kuin pelkkä pillimehu.

    Mullakin kävi mielessä et sellanen oma pieni liukumäki olis kiva. Niitähän vois katsella huutiksestakin...

    Mietin vielä tota nukkekotiasiaa... Meillä on sinänsä ihan riittävästi leluja ja itseasiassa lähes kaikki kirpparilta tai lahjaksi saatuja. Oon kyllä aatellut että jos joku pieni (ja söpö) leikkitalo tulisi vastaan, niin sellaisen voisi hankkia. Ton nukkekodin vaan näkisin sellaisena sisustuselementtinä + kestoleluna vielä vuosiksi eteenpäin... alkuun siellä olis varmaan kaikkia leegoukkeleita ja sit isompana ne leikit siitä muotoutuisi...Mut toi on ihan totta, että toisaalta olis kiva hankkia se sitten myöhemmin, Mietteen omasta aloitteesta ja toiveesta. Niin sain omanikin aikanaan:)

    Se pinkki jumpsuit on tosiaan 92 cm ja meillekin reilu. Mut jos mieleisiä juttuja löytyy niin tietenkin yhdistelen sitten postikuluja:)

    Unelma Säleikkö

    VastaaPoista
  5. Ihania nuo Mitteen sanat ja jutut ♥
    Se on niin parasta kuunnella oman lapsen juttuja, ja kun tosiaan juttua riittää moneksi päiväksi ja arkipäiväisistä, pienistä asioista !

    Nuo Mietteen laulutaidot on hämmästyttävät ! IHANA ♥ Meillä on toistaiseksi laulettu ihan pieniä pätkiä vain hämä hämähäkistä,yms ja hyräilty kyllä nuotilleen, mutta alkuviikosta piti oikein hieroa korvia että kuulinko mä oikein että typy lauloi Puuha Peten tunnusmusan alusta loppuun, ja kyllä se lauloi. Tällä viikolla on oppinut laulamaan myös vähän muumitunnaria sekä Kaapon tunnarin, ja arvaa yllyttääkö äiti koko ajan laulamaan ♥:) Se on niin söpöä!

    Meillä todetaan kans usein kun ois ees hetken hiljaa, hampaita pestessäkin kuuluu "Umia asoo iso aaaaaaaaaaa." =D
    Nuo omat sanat on ihan parhaita, mä oon niitä kirjaillu vauvakirjaan aina ylös, niille on ihana nauraa sitte myöhemmin :)

    Ja sit tärkeimpään, hei nyt mene ja osta tuo nukkekoti ! Ihan samaa mieltä olen, että sua harmittaa sitte ihan hirveästi jos ne menee, ja et sit joskus sitä mistään löydäkään. Sitä paitsi kokemuksen syvällä rintaäänellä voin kertoa että jos joku himotus tulee, niin siitä ei yli eikä ympäri pääse ennen kuin se on ostettu.

    Me käytiin Tampereella käydessä myös Ideaparkin Toys 'r usissa ja se oli niin hieno kokemus Lumialle, hän oli siellä ikha fiiliksissä ja lappas leluja rattaisiin ja just leikkimökit ja liukumäet oli ihan parasta ! Mä ihastelin tuota just samaa nukkekotia, että mun on saatava se, mutta toistaiseksi se sitten unohtui vielä.. kiitos nyt sinun, niin se taas jää pyörimään mieleen ;)

    Lumia tykkää eniten leikkiä esim muumitalolla ja muumifiguureilla, samoin sellasilla Lilli lemmikki-figuureilla joille on pieniä taloja ym, Pienillä my little poneilla ja niiden talollaan (ponitalossa yleensä asuu niin Lilli ystävineen, ponit kuni muumitkin ;>) sekä Sylvanien Families- sarjan pupuilla ja kissoilla mitä meillä on. Sylvanien Families sarjan eläimiltä puuttuu koti, oon yrittänyt etsiskellä siis nukkekotia, mutta siirsin sen nyt vähän myöhemmäksi kun on noita muita taloja joilla leikkiä. Meillä on ks sarjaa muutama huonekalusetti ja ollaan esim makuuhuone sitte tehty leluhyllyn hyllylle (sellanen expedit-tyylinen hylly). Lumia siis tykkää ihan eniten tän tyyppisistä leikeistä ja nukkekoti ois varmasti mieluinen, mutta me ollaan sen hankkimista vielä siirretty jouluun tai ens synttäreille, kun hukutaan tavaraan.
    Tykkääkö miete tän tyyppisistä leikeistä ?
    Just legoukkelit ym siellä varmasti ens alkuun asustaisivatkin. On niin suloista seurata, miten tuo mielikuvitus jo on kehittynyt ja välillä on muumimamma laittamassa talossaan ruokaa, niiskuneiti pimpottaa ovikelloa ja Lilli on nukkumassa ja muut odottaa pöydän ympärillä että ruoka on valmista.

    Tuo nukekkoti taatusti ois kestolelu vuosiksi eteenpäin ja vaikkei leikit vielä kiinnostaisikaan, niin ihan taatusti jossain vaiheesssa kiinnostaa :)
    Jos tuntuu siltä että se jäi mieleen kummittelemaan, niin kauppaan vain ! ;)

    VastaaPoista
  6. Meidän neiti myös laulaa muumia, ja joskus sekoittuu mukaan muitakin kerhoista tuttuja lauluja :) Onhan tää ihanaa aikaa, kun koko ajan tulee uutta.. Meillä kans aika heikosti syödään helteellä.. ja maitoa tahtois koko ajan. Nyt onkin yritys jättää tuttipullo vähemmällä ja lopulta kokonaan pois..

    Aivan mielettömän hieno nukkekoti.. kyllähän periaatteessa voi ostaa jemmaankin.. en ehkä antaisi vielä leikkiin tuollaista, tämän ikäiset (1,5v) neidit kun eivät vielä osaa varoen leikkiä. Meillä on Baby born hankittu jemmaan viime syksynä kun oli 20e tarjouksessa (norm 45e), mutta sen saa neiti nyt lokakuussa lahjaksi :)

    VastaaPoista
  7. Minusta on hyvä että lapsella on kehittäviä leluja valmiina. Hän niihin sitten tutustuu ja leikkii ikätasoisesti ehkä vähän höpöjäkin leikkejä ennenkuin yhtäkkiä oppii juuri sen "oikean" idean.
    Mieheni natkutti pikkulegojen ostamisesta poitsulle, kun tämä ei niillä vielä osannut rakennella, vaan isän ja isoveljen piti kaikki rakentaa, mutta kyllä vaan kummasti alkoi sitten siitä pikkuhiljaa itsekin kokoamaan...Ensin kokoaminen oli aivan päätöntä, mutta nyt kaveri kakentelee jo ihan huippuja juttuja.

    Eli ostaisin nukkekodin, jos olet aikeissa jossain vaiheessa ostaa kuitenkin.

    VastaaPoista
  8. Ehdottomasti haet nyt sen nukkekodin. Vaikea kuvitella mikä pikkutyttö ei tuolla haluaisi leikkiä? Sitä paitsi tuo ei näytä olevan ihan pikkiriikkisistä osista tehty niinkuin monet nukkekodit, joten sen saa kuitenkin aiemmin käyttöönkin...

    VastaaPoista
  9. Hauskoja sanoja Mietteeltä, ja tuo laulaminen, miten hienosti osaakin jo! :) Meillä Arttu on kans alkanut puhumaan jo enemmän (muistatko kun kerroin ettei oikein puhe luista) ja nyt meillä puhua pälpätetään jo oikeinkin paljon :) Mutta vielä ei sano kuin yhden sanan kerrallaan, ja sellaisia "Iskä, pois" jos vaikka kertoo että iskä ei ole kotona :)

    Meillä kans on aina lelukaupan kohokohtana nuo muoviset härpäkkeet mitä siellä keskellä lelukauppaa on. Niissä kiipeillään ja lasketaan pitkät tovit. Viimekerralla mummi oli niin hevelillä päällä, että ostivat vaarin kanssa lahjaksi Artulle liukumäen :) Suosittelen, tosi kivaa puuhaa omaan pihaan, tekemistä riittää sen parissa eikä aina tarvitse lähteä puistoon laskemaan. Eikä ne näytä oikeesti edes niin isoilta pihassa, kuin siellä kaupassa katsottuna ;)

    Ihan sairaan hieno nukkekoti <3 Uskoisin kyllä Mietteen tykkäävän tuollaisesta, ainakin Arttukin leikkii jo kaikilla taloilla, maatilalla, huvipuistolla, autotalolla. Vaikkei ne nyt ihan nukkekodin tapaisia olekaan mutta pojille varmaan saman veroisia :) Tosin olishan se varmaan ihana juttu sitten joskus kun Miete on vähän vanhempi ja ymmärtää enemmän, niin tehdä sellainen äidin ja tyttären lelukauppa-reissu, josta sitten haettaisiin tuollainen suloisuus kotiin <3 Jotenkin itse kun ajattelee omaa lapsuuttaan, niin sellainen olis ollut ihan huippua :) Mulle kaikkein parhaat muistot leluista on jääneet juurikin noin, kun ollaan vaikka iskän kanssa oltu sokoksella ja sitten ollaan saatu lopuksi mennä leluosastolle ja saatu jotain hienoa. Leluja ei silloin osteltu usein, mutta ne kerrat on jäänyt niiin elävästi mieleen :) ....mutta olen itse kyllä kans juurikin niin malttamaton etten mäkään jaksais odottaa jotain ihan superhienon lelun ostoa Artulle, kaikki tänne mulle heti ;)

    VastaaPoista
  10. Ihana nukkekoti! Meidän neiti on syntynyt 12/09 ja leikkii niin mielellään jo pienemmillä nukkekodeilla. Tunkee ihmisiä ikkunoista sisälle ja ottaa ovista pois :D Itse olen jo harkinnut meille kans isompaa nukkekotia, mutta noin isolle neidin huoneessa ei ole sopivaa tilaa, joten meille on varmaan kotiutumassa joku pienempi..

    VastaaPoista
  11. Ostaa ostaa ostaa. :) Mä niin hakisin meillekkin jonku ihanan ellei leikkijä olisi poika. :D Mutta vois kai sen äidinkin iloksi hommata, eikö? :D

    VastaaPoista
  12. Täytyy nyt vielä tähän kommentoida kun viimeksi sanoin, että ollaan päätetty nukkekodin hankkiminen siirtää myöhemmälle- noh, lauantaina sitten isäpuoleni toi Lumialle nukkekodin. Oli jostain saanut sellaisen vanhemman Lundby-nukkekodin (noei voi verratakaan siihen teidän taloon, muta ihan kelpo kuitenkin)ilmaiseksi kun oli ollut kaatikselle menossa ja toi sen tytölle. Ja voi kääks, muulla meillä nyt ei ole leikittykään ! Sylvanian families-sarjan puput ja kissat muuttivat sinne saman tien ja neiti on on ihan täpinöissään nukkekodistaan, hyvin hoksasi heti idean (meillä ei oo sylvanien families sarjan huonekaluja muita kuin makuuhuoneen sänky,yöpöytä,kaappi,keinutuoli ja ruokapöytä ym pientä sälää) ja laittoi huonekalut taloon ja alkoi leikkiä. Äitipupu laittoi ruokaa ja tyttö pupu tuuditti vauvapupua vaunuissa.
    "Tää astehuone, tää makuhuone, tää ojohuone, tää essa" tyttö luetteli. Voi ihanuutta ♥

    Ihanaa kun kävit nukkekodin, tosiaan kuten Jarna sanoi, ikätasoisesti sopivia leikkejä leikkii ja pikku hiljaa leikit siitä kehittyy ! ♥

    ps. Haluan nähdä joskus kuvia Mietteestä leikkimässä ihanalla nukkekodillaan ♥

    VastaaPoista