1) Juustoinen kinkkupastavuoka
n. 10 dl keitettyä pastaa
250 g kinkkusuikaleita
200 g juustoraastetta (emmental)
1 dl silputtua basilikaa (itse laitoin kuivattuna)
1 tl jauhettua paprikaa
ripaus rouhittua mustapippuria
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
2 rkl öljyä vuoan voiteluun
Yhdistä kulhossa pasta, kinkkusuikaleet, suurin osa juustoraasteesta ja mausteet.
Levitä pasta-kinkkuseos voideltuun uunivuokaan.
Sekoita kulhossa munat ja kerma. Kaada seos uunivuokaan.
Ripottele päälle loput juustoraasteet.
Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Mulla ei ole tapana hukuttaa arkiruokaa juustoon tai kermaan, mutta kyllä vaan niiden ansioista tuosta ruuasta tuli suussasulavan herkullista! Ruoka oli ehdottomasti parhaimmillaan uunituoreena, seuraavana päivänä maku oli jotenkin mystisesti kadonnut.
2) Broilerikepakot
400 g broilerin jauhelihaa
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 rkl hienonnettua persijaa (mulla ei ollut)
2 tl oreganoa
1 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 kananmuna
ananasdippi: 1 prk ananaspaloja, 2 rkl makeaa chilikastiketta, ripaus mustapippuria
Kuullota sipulit öljyssä.
Yhdistä ainekset ja mausteet tasaiseksi taikinaksi.
Muotoile taikinasta kostutetuin käsin tankoja.
Kypsennä uunissa 225 astetta noin 15 min.
Lisää kepit:)
Valmista dippikastike:
Valuta liemi ananaspaloista
ja hienonna palat mausteiden kanssa esim. sauvasekoittimella.
Meidän kuumeinen neiti ei ruokaansa koskenut, mutta minusta tämä oli niin maukas,
helppo ja nopea resepti, että tätä tullaan kokkaamaan toistekin.
Nams vois kokeilla
VastaaPoistaKyllä näitä voin ihan lämpimästi suositella, vaikkei noi mun ruokakuvat ehkä ole omiaan lisäämään kenenkään mielenkiintoa:D
VastaaPoistaKiitos! Tulostin reseptit talteen kauppalistaa varten. Terv, Hanna
VastaaPoistaKiva kuulla:) Hyvää ruokahalua!
PoistaNoi kepakot kyllä vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta, varmaan tosi herkkua! Ihanat noi mietteen jutut :D
VastaaPoista